BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

  • Preporučujemo
  • Vegan
  • FIT
kakao u prahu 500 g
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Kakao u prahu, 500 g

(114 Ocjena)
Na zalihama
Odabrana količina nije na zalihama
13,90 €
s PDV

BAM kakao u prahu je kakao u prahu vrhunske kvalitete, 100 % čist i bez aditiva. Priprema se od odabranih zrna kakaa najbolje kvalitete. Tople je, crvenkastosmeđe boje i neizostavan je dodatak pri pripremi slastica. BAM kakao u prahu odlično funkcionira u pripremi tijesta za kekse. Njime možemo pripremati i mliječne napitke. BAM kakao u prahu sve se više upotrebljava i u pripremi biskvitnih podloga za kolače. Zajedno s BAM namazom od lješnjaka i pastom od vanilije upotrebljava se u pripremi poznate i ukusne Kinder bueno torte. Osim što je gotovo glavni alat za pripremu slastica, upotrebljava se i za ukrašavanje torti, kolačića, sladoleda ili drugih slastica. Kakao u prahu NE sadrži gluten.

Pakiranje za višekratnu upotrebu

Premium kvaliteta

Jednostavno za upotrebu

Porijeklo: Švicarska

Brand BAM by Mojačokolada.si je lilinija vrhunskih belgijskih čokoladnih proizvoda za pečenje. Kolekciju sastavljaju samo najbolji čokoladni proizvodi i kakao. Proizvodi su do nedavno bili dostupni samo vrhunskim slastičarima, a sada su u manjim pakiranjama dostupni i amaterskim slastičarima.

BAM kakao u prahu (500 g) je tople crveno-smeđe boje te ukusnog čokoladnog okusa. Osnovu kakaa tvore zrna kakaa iz Zapadne Afrike, a dodatan okus i začin daju mu zrna iz ostalih dijelova Afrike, Azije i Južne Amerike. Vrlo fina tekstura omogućava jednostavno miješanje. Idealan je za pripremu biskvita, kolača, sladoleda i drugih slastica. BAM kakao u prahu odlično funkcionira i u pripremi tijesta za kekse. BAM kakao u prahu sve je češće neizostavan sastojak pri pripremi biskvitnih podloga za torte. Zajedno s BAM namazom od lješnjaka i pastom od vanilije upotrebljava se i u pripremi poznate i ukusne Kinder bueno torte. Osim što je gotovo glavni alat za pripremu slastica, upotrebljava se i za ukrašavanje torti, kolačića, sladoleda ili drugih slastica. Kakao u prahu NE sadrži gluten.

Čokolada BAM namijenjena je svim amaterskim, kao i profesionalnim slastičarima koji ovom izvrsnom čokoladom svojim slasticama žele dodati točku na "i".

Sastojci

Kakao u prahu, sredstvo za reguliranje kiselosti E 501i.

Uvjeti čuvanja

Kakao u prahu čuvamo na temperaturi od 15 do 20°C, na suhom i tamnom mjestu. Temperatura prostorije nikada ne smije biti veća od 25°C, a kakao ne smije biti izložen direktnom svjetlu. Izbjegavajte držanje kakaa u prahu u hladnjaku.

Prosječna hranjiva vrijednost na 100 g
  • Energetska vrijednost1607 kJ / 384 kcal
  • Masti23,0 g
    Od toga zasićene 13,8 g
  • Ugljikohidrati8,8 g
    Od toga šećer 0,4 g
  • Vlakna29,0 g
  • Bjelančevine18,9 g
  • Sol0,04 g

Predviđena isporuka:

29. 05. 2024 - 31. 05. 2024
  • Cijena poštarine:+ 3,90 €
  • Neto težina:500 g
  • Dimenzije:26,5 cm x15,5 cm x 3,5 cm
  • 100% sigurna kupnja
  • 100% garancija na zadovoljstvo
  • Besplatna brza dostava
  • Plaćanje je moguće i pouzećem
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Brzi mascarpone desert

Imate li i vi "sugar crash" i tražite brzo rješenje?

Domaće Jaffa kuglice

Kad je loše vrijeme, kuhinja je savršena za kreativne pothvate. Čokoladne Jaffa kuglice savršen su recept za ovakve dane – jednostavne za napraviti i nije potrebna pećnica.

Tiramisu od jagoda u čaši

Zatvorite oči i prepustite se mašti da vas odvede u sočno polje jagoda, gdje se mirisne jagode protežu u beskraj. Zamislite da uhvatite ovo čarobno iskustvo u čaši koja postaje portal u potpuno novi svijet okusa - svijet tiramisua od jagoda.

FIT puding od čokolade s avokadom

Tražite ukusan i zdrav desert koji će podržati vaše FIT ciljeve? Naš FIT čokoladni puding s avokadom savršen je izbor! Napravljen je od BAM FIT Academy tamne čokolade bez šećera, svježeg avokada i ulja avokada, osiguravajući bogat okus bez dodanog šećera. Iako je prirodno slatko, po želji ga možete dodatno zasladiti medom ili agavinim sirupom.

Ledena kava

Najbolja ledena kava je kremasta, slatka, ali osvježavajuća i ledena! Pročitaj recept za najukusniju ledenu kavu za osvježenje vrućih ljetnih dana.

Kakao biskvit

Kakao biskvit napravljen je od kakao u prahu i ima laganu, pahuljastu teksturu. Vrlo je sličan verziji klasičnog biskvita od jaja, šećera i brašna, a poznat je po svojoj prozračnoj teksturi.

Mramorni kolač s vrhnjem

Mramorni kolač s kiselim vrhnjem je vrsta kolača koji spaja dvije različite boje i okusa tijesta. Obično se tijesto isprepliće kako bi se stvorio efekt mramorne boje. U mramorni kolač se može dodati i jogurt za svježinu, no za kremastiju teksturu i dodatnu bogatost predlažemo dodavanje kiselog vrhnja.

Mramorni kolač s jogurtom

Mramorni kolač s jogurtom slastica je poznata mnogim ljudima diljem svijeta. No, kako se radi o tako poznatoj slastici, postoje mnoge njezine varijante koje ipak zadovoljavaju različite ukuse i sklonosti.

Brownies od banane

Prepustite se slatkim i sočnim čokoladnim browniesima s bananom. Sočni browniesi savršeno su rješenje da zadovoljite želju za slatkim, a ujedno na svoj jelovnik unesete zdravu dozu voća koje banane dodaju u recept.

Čokoladna torta sa kremom

I ne još jedan recept za čokoladnu tortu s čokoladnom kremom! Ali ako želite naučiti kako napraviti najbolju dekadentnu čokoladnu tortu, morate proći kroz nekoliko različitih recepata. Jedino tako ćete napraviti tortu koja će oduševiti vaše nepce.

Torta od čokolade - mud cake

Mud cake je čokoladna torta punog okusa i bogata, savršena za svaku priliku. Bilo da slavite rođendan, priređujete večeru ili samo želite zadovoljiti želju za slatkim, čokoladna torta od blata odličan je izbor.

Rolat sa kiselim vrhnjem

Rolada je klasično pecivo koje se priprema tako da se ispeče tanki sloj biskvita koji se zarola s nadjevom po izboru. Jedna od ukusnih verzija ove klasične slastice svakako je rolada s vrhnjem. Priprema rolade s kiselim vrhnjem počinje s biskvitom. Sastojci tradicionalne rolade su šećer, jaja i brašno. No ovaj put ćemo mu dodati i kiselo vrhnje koje će mu dati kremastiji okus.

Čokoladni liker bez pudinga

Čokoladni liker bez pudinga ukusno je i svestrano, sve popularnije alkoholno piće domaće proizvodnje. Pravi se tako da se kao baza koristi alkohol, primjerice rakija ili votka, u koje se umiješa čokolada. Rezultat će biti bogato, kremasto i dekadentno piće s okusom čokolade. Bit će joj teško odoljeti!

Torta Kinder Bueno

Tko ne voli ove poznate čokoladice s ukusnim nadjevom od lješnjaka? No jeste li ikad mislili da ćete jesti kolač s gotovo identičnim okusom Kinder kreme od lješnjaka? Dok nisam prvi put probala, iskreno ni sama nisam vjerovala. No BAM namaz od lješnjaka dao mi je ideju i ispostavilo se da je gotovo istog okusa kao i nadjev u poznatim čo- koladicama. Tako sam ga pretvorila u kremu i nastala je prekrasna, ne previše slatka torta koja će oduševiti sve sladokusce. Ako vam ponestane vremena za pripremu torte, Kinder bueno desert možete pripremiti u čaši. Sastojci recepta dovoljni su za 8 komada, a Kinder bueno torta se peče u tepsiji promjera 18 cm.

Čokoladne kocke

Idealan kolač za sve čokoholičare! Za pripremu ove slastice trebat će vam samo nekoliko sastojaka i približno sat vremena. Krema se radi od tamne čokolade i slatkog vrhnja, a pritom je upravo čokolada sastojak (u pravom omjeru sa slatkim vrhnjem) koji osigurava da krema bude dovoljno kompaktna, pa želatina nije potrebna. Budući da se čokolada izvanredno sljubljuje s mnogim okusima, kakao možemo zamijeniti šećernom otopinom s rumom, likerom od naranče ili kokosa... ovisno o tome što više volimo. Umjesto čokoladnih kockica možete pripremiti i Raffaello kocke.

Čokoladna rolada s malinama

Volim rolade jer se s njima može beskonačno eksperimentirati! Uz malo vježbe savijanje tijesta možete imati u malom prstu, a možete ga napuniti bilo čime. Rolada skriva nježnu kremu od mliječne čokolade, dok joj svježinu daju marmelada od malina i svježe maline. Završni dodir daje glazura od mliječne čokolade s dodatkom liofiliziranih malina, a u okus se najbolje uvjerite sami. Recept za Snickers roladu možete pronaći ovdje. Sastojci recepta su dovoljni za 12 komada.

Torta od tri vrste čokolade

Što je bolje od čokolade? Tri vrste čokolade. Torta se sastoji od tankog sloja biskvita i tri nježne kreme iz kolekcije BAM čokolada: tamne, mliječne i bijele. Istina, na prvi pogled se čini kao jako puno čokolade, ali recept sam sastavila po svom ukusu i prilagodila količine tako da torta ne bude preslatka. Ako želite slađu tortu, malo povećajte količinu čokolade. Možete se zasladiti i BAM čokoladnom tortom. Količine u receptu su dovoljne za 8 komada pečenih u kalupu za torte promjera 18 cm.

Torta s okusom potratne potice

Torta s okusom potratne potice još je jedna tradicionalna slastica u modernom ruhu. Sastoji se od biskvita od kakaa i svijetlog biskvita, moussea od oraha i kreme od skute. Torta je lagana, sočna i aromatična, a i lijepo izgleda. Preporučujemo da je probate i tko zna – možda već sljedećeg blagdana završi na vašem stolu umjesto tradicionalne potice. Recept za tortu sa ukusom potratne potice dio je treće BAM knjige recepata: Moderne slastice. Za pripremu su nam potrebna dva okrugla prstena promjera 18 cm i 16 cm. Osim vremena pripreme potrebno je uračunati i vrijeme zamrzavanja: 2 sata i 12 sati.

Pite s čokoladom, karamelom i mliječnom kremom

Ne samo da izgledaju ludo – ove su pite božanstvene! Spajaju kombinaciju tamne čokolade, prženih lješnjaka, slane karamele i mliječne kreme. Kako karamele nikad dosta, recept uključuje oba BAM preljeva s karamelom: slani karamel i toffee karamel. Toffee karamel je zbog svoje strukture savršen za istiskivanje, a samim time i za ukrašavanje.Osim vremena pripreme moramo uzeti u obzir i vrijeme hlađenja. Recept zahtijeva 12 sati za hlađenje.  Ljubitelji slanog karamela oduševit će se i drugim našim receptima:

Torta od malina s pistacijom i čokoladom

Prava zavodnica, zar ne? Torta se sastoji od biskvita od kakaa, kreme od pistacija, gela od malina i moussea od malina, a odjevena je u živahnu haljinu koja je čini još posebnijom. Što je najbolje, moći ćete je sami pripremiti u samo nekoliko koraka bez posebnog truda jer je priprema prilično jednostavna, iako se na prvi pogled ne čini tako. Uz tortu od malina s pistacijom i čokoladom ponosno stoji torta od borovnica s vanilijom, recept vas čeka ovdje. Osim vremena pripreme potrebno je voditi računa i o vremenu zamrzavanja: 1 sat + 12 sati. Za pripremu torte trebat će nam okrugli kalup za torte promjera 18 cm i 16 cm.

Ferrero Rocher u čaši

Deserti u čaši izvrstan su izbor za sve prigode, od nedjeljnih deserta do većih proslava. Volimo ih zbog jednostavnosti, a uvijek izgledaju savršeno. Poznate su kuglice hrskave, kremaste i čokoladne, pa sam za kremu pripremila verziju moussea s BAM čokoladnim namazom s lješnjacima ispod kojeg se krije podloga od keksa, a na vrhu ne nedostaje mliječne čokolade i prženih lješnjaka! Ako ste ljubitelj slastica u čaši, možete pripremiti i bijeli mousse desert s višnjama. Sastojci su primjereni za pet čaša (po 2,5 dcl).

Torta od borovnica s vanilijom

Kombinacijom borovnica i vanilije nećete pogriješiti. Torta se sastoji od biskvita od kakaa, kreme od vanilije, želea od borovnica i prozračne kreme od borovnica u kojoj se krije BAM preljev od borovnice, bogatog voćnog okusa i odlične teksture – savršen za pripremu krema i nadjeva. Ako nemate dva prstena promjera 16 cm, samo okrenite redoslijed pripreme sastojaka – tako da najprije ispečete biskvit, a zatim pripremite kremu od vanilije i nadjev od borovnica. Tučenje vrhnja još je jedan važan korak kod pripreme slastica koje sadrže kremaste nadjeve.Slatko vrhnje ima važnu ulogu u teksturi, okusu i izgledu gotovog proizvoda. Uvijek treba odabrati punomasno slatko vrhnje za tučenje koje se prije upotrebe mora dobro ohladiti. Kad pripremate mousse i kreme, nikada ga ne tucite čvrsto, osim ako to recept ne zahtijeva. Vrhnje tucite dok ne dobijete mekane vrhove, tj. srednje čvrsto. To bi bilo toliko da se u tučenom vrhnju vide tragovi pjenjače, a ako ga uhvatimo pjenjačom, napravi se mekani vrh koji se slegne.

Čokoladne princes krafne

Ove

BAM čokoladna torta

Jednostavna, ali izvrsna i svima dobro poznata torta s okusom čokolade i lješnjaka, koju obožavaju djeca i odrasli. Prikladna je za sve prigode, a posebice je dobra kada nemamo mnogo vremena za pečenje. Za puni okus lješnjaka upotrijebili smo BAM kakao namaz s lješnjacima, koji sadrži čak 50% prženih lješnjaka. Za svježiju i ljetnu verziju torte u kremu možete utisnuti svježe bobice ili dodati voćni nadjev.

Tiramisu brownie kolačići

Mramorni kolač s espressom

Recept priča priču u kojoj se intenzivni espresso od tamne čokolade susreće s maslačnom vanilijom i zajedno stvaraju mramorni espresso kolač.

Tiramisu torta od palačinki

Ova impresivna tiramisu torta od palačinki sadrži 25 palačinki tankih poput papira, 24 sloja prozračnog i aromatičnog nadjeva s okusom tiramisua, posip od kakaa u prahu i tučeno slatko vrhnje na vrhu torte. Iako ova torta zvuči kao zahtjevna slastica, uistinu nije. Sastojci i postupak detaljno su objašnjeni u nastavku, ali kako ne biste prebrzo izgubili motivaciju, prođimo brzo kroz postupak. Napravite palačinke. Tijesto za palačinke prije pečenja mora se hladiti 30 – 60 minuta, a zatim se palačinke samo ispeku. Napravite nadjev od tiramisua. Zatim sastavite tortu. Finim mrežastim cjedilom svaki sloj nadjeva posipajte kakaom u prahu. Ako ga nemate, preskočite kakao prah ili ga prstima posipajte po vrhu. Po želji dodajte tučeno vrhnje. Tortu hladite najmanje 3 sata prije rezanja i posluživanja. Hlađenje pomaže da se okusi razviju i, što je još važnije, omogućuje da se torta stisne. Ako ga preskočite, tortu nećete moći rezati.

Rolada Snickers

Budući da obožavamo Snickers i sve slične čokoladice, odlučila smo kombinirati te okuse i u roladi. Da, skroz jednostavno. Sastoji se od kakao biskvita, slane karamele, kikirikija i ukusne mliječne kreme. Obložena je ukusnom glazurom od BAM mliječne čokolade, koja je dovoljno mekana da se lijepo reže, i posuta je slanim kikirikijem.

Torta s bijelom čokoladom i borovnicama

Torta s bijelom čokoladom i borovnicama kombinacija je voća i čokolade. Borovnice se odlično slažu i s kakaom i s bijelom čokoladom, pa smo spojili oboje. Torta se sastoji od biskvita od kakaa, kreme od borovnica, nadjeva od borovnica i nježne kreme od bijele čokolade.

Tiramisu s bijelom čokoladom i jagodama

Tiramisu s bijelom čokoladom i jagodama slastica je koja će vas osvojiti i u kojoj ćete sigurno uživati! Sa sigurnošću možemo reći da je ovo najbolji tiramisu od jagoda svih vremena. Tiramisu se sastoji od rahle kreme od bijele čokolade, jagoda i keksa natopljenih otopinom limuna i šećera i soka od jagoda.

Kocke s malinama

Kocke s malinama sastoje se od kakao biskvita i dvije kreme koje se savršeno nadopunjuju. Donji sloj čini krema od malina s dodatkom svježih malina, a gornji sloj nježna mascarpone krema s notom vanilije za koju smo upotrijebili BAM pastu od vanilije.

Čokoladne kocke s kokosom i kiselim vrhnjem

Čokoladne kocke s kiselim vrhnjem brzi su i ukusni desert. Čokoladne kocke sastoje se od sočnog biskvita od kakaa s aromom ruma i nadjeva od kokosa s kiselim vrhnjem. Kiselo vrhnje kolaču daje svježinu, a za kokos i čokoladu svi znamo da su idealan par!

Torta Cappuccino

Torta Cappuccino ubraja se u bolje torte! Torta se sastoji od kakao biskvita s kavom i nježne, rahle kreme s bijelom čokoladom i instant kavom. Kave u torti ima taman toliko da impresionira ljubitelje kave, ali i da razuvjeri one koji ne mogu zamisliti kavu u torti. 

Torta Chocolate chip cookie

Odlična, kremasta i sočna torta. Kremi od vanilije dodaje se mliječna i bijela čokolada, a sama je krema obogaćena BAM pastom od vanilije. Keksi se skrivaju i u donjoj kremi, a biskvit je natopljen mješavinom mlijeka i Baileysa.

Čokolada u sočnim Jaffa kockicama

Čokolada, biskvit i sočni nadjev od naranče kombinacija je koja okusom jako podsjeća na sočne i svima dobro poznate Jaffa kekse. Možemo ih zvati sočnim kockama od naranče ili Jaffa kockama, oba su naziva prikladna. Za njihovu pripremu ne treba nam puno vremena, no za hlađenje biskvita ipak će vam trebati vremena jer se hladniji lakše drobi.

Ledena torta

Ledena torta idealan je izbor za ljubitelje kremastih slastica. Krema za tortu priprema se od jaja, kojima se dodaju BAM bijela i tamna čokolada. Čokolade se, naravno, mogu po želji zamijeniti, pa možete napraviti tortice različitih okusa.

Sočna čokoladna torta s jagodama

Sočna čokoladna torta na prvi pogled izgleda poput obične čokoladne torte, ali nije. U čokoladnoj se kremi skriva nježna, jedva uočljiva aroma jagoda, koja okus čokoladne torte podiže na višu razinu. U kremi su i BAM mliječna i tamna čokolada, koje osiguravaju savršenu ravnotežu. 

Torta od pistacija

Umjesto torte od pistacija, možete uživati i u:

Čokoladna torta s kremom od čokolade i vanilije

Čokoladna torta, u kojoj se isprepliću okusi čokolade i vanilije, klasik je koji nikada ne razočara. Čokoladna torta sastoji se od sloja čokoladne kreme i sloja kreme od vanilije. Krema od vanilije obogaćena je BAM pastom od vanilije, koja je izvrsna zamjena za mahunu vanilije i iznimno je svestrana. Zahvaljujući pumpici, lakša je za upotrebu i doziranje. Na taj se način posao obavlja brže i s puno manje nereda.

Jednostavna čokoladna torta

Kao što i sam naziv govori, ovo je recept za brzu i jednostavnu tortu za one dane kada nam hitno treba nešto slatko ili kad želimo što prije uživati u opojnom čokoladnom desertu.

Čokoladna torta s višnjama

Mogli bismo je nazvati i čokoladnom inačicom Schwarzwald torte. Sastoji se od biskvita od kakaa, nadjeva od višanja i blage, mekane kreme od tamne čokolade.

Torta Snickers

Ako volite karamelu, kikiriki i čokoladu, nastavite čitati. Torta Snickers sastoji se od čokoladnog biskvita, karamele i dvije kreme.

Torta Kinder Maxi King

Torta Kinder Maxi King najpopularnija je torta. Sastoji se od ukusne mliječne kreme, karamele, čokolade i krokanta od lješnjaka. Krema je obogaćena BAM pastom od vanilije. Da bi torta imala onaj pravi okus mliječne kreme, zgusnuto kondenzirano mlijeko apsolutno je nezamjenjivo.

Recept za čokoladne muffine

Čokoladni muffini pripremljeni prema ovom receptu bit će nevjerojatno sočni i prozračni, bogatog okusa čokolade i ispunjeni komadićima čokolade. Za maksimalno uživanje u okusu čokoladne muffine punit ćemo BAM čokoladnim namazom s lješnjacima. Čokoladni namaz muffinima daje izniman okus lješnjaka i kremastu jezgru.

Trobojna Torta

Uvjereni smo da gotovo svi poznaju legendarni okus sladoleda. Sloj od tri čokolade neke će  odmah vratiti u djetinjstvo, dok će druge podsjetiti na legendarnu skakaonicu u Sloveniji. Trobojna torta oduševit će vaše nepce prozračnim kakao biskvitom, a potom će ga počastiti kremom od mliječne čokolade koja je pripremljena od BAM mliječne čokolade. Slijedi krema od jagoda pripremljena od BAM čokolade od jagoda, a na samom kraju nepce će iznenaditi krema od BAM bijele čokolade.

Čokoladna torta s narančom

Čokoladna torta s narančom je klasika kojoj nema premca! Za izradu čokoladne torte s narančom ne treba nam želatina, jer smo za nadjev koristili parišku kremu koja se sastoji od samo dva sastojka: BAM tamne čokolade i slatkog vrhnja.

Čokoladne kuglice na štapiću

Kako pripremiti čokoladne kuglice na štapiću? Vrlo lako! Priprema je potpuno jednostavna: čokoladna torta + čokoladna glazura + slatka dekoracija = najbolje čokoladne kuglice na štapiću! 

Čokoladni ganache s BAM crnim čokoladnim vinom

Čokoladni ganache s BAM crnim čokoladnim vinom bit će gust, taman, a njegova je upotreba svestranija no što možete zamisliti. Čokoladni ganache priprema se od pet sastojaka: vrhnja, čokolade, maslaca, šećera i BAM crnog čokoladnog vina. Čokoladni ganache možete preliti preko sladoleda, upotrijebiti ga kao preljev na kriški sira, kao preljev za svoju omiljenu čokoladnu tortu, nadjev ili preljev za kolačiće, premaz za sočne brownie kolačiće, preljev preko omiljenog okusa cheesecake torte ili ga pokloniti voljenoj osobi za Valentinovo. 

Keksi s čokoladom

Keksi s čokoladom pripremaju se od brašna od lješnjaka. Zaljubit ćete se u brašno od lješnjaka čim shvatite koliko ga je jednostavno pripremiti i koliko ono keksima daje orašast okus. Otopljena BAM tamna čokolada keksima daje dodatni okus kakaa, dok ih bogati i kremasti BAM čokoladni namaz s lješnjacima obogaćuje autentičnim i intenzivnim okusom lješnjaka te kremastom strukturom koja se lako razmazuje.

Dvostruki čokoladni muffini s malinama

Dvostruki čokoladni muffini s malinama postat će vaša nova omiljena opcija za doručak, međuobrok na poslu ili umirujuću večeru. Čokoladni muffini po našem receptu bit će jako sočni, puni okusa čokolade te prošarani sočnim malinama i komadićima crne čokolade.

Klasična čokoladna torta

Tražite najbolji recept za čokoladnu tortu? Onda ste na pravom mjestu! Pripremili smo recept za najbolju čokoladnu tortu koju ćete ikad probati. Jedan od sastojaka zbog kojih je ovaj recept za tortu omiljen jest dodatak espresso praha u čokoladnoj torti i čokoladnoj glazuri. Ako nikad niste probali dodati barem malo espresso praha kad pečete kolače s čokoladom, stvarno morate. Espresso djeluje tako da podiže okuse na isti način kao BAM pasta od vanilije.

Čokoladna torta s kremom od čokolade i vrhnja

Čokoladna torta s kremom od čokolade i vrhnja počinje čokoladom, a završava slanom karamelom. U ovom super kul sočnom čokoladnom biskvitu skriva se krema ili cheesecake. Ako je priprema sočne čokoladne torte s čokoladnom kremom već iza vas, onda znate da će i ova čokoladna torta biti jednako sočna i bogatog čokoladnog okusa. 

Ferero torta ili torta Ferrero?

Ah, nema veze! Bilo da se radi o Ferrero torti ili torti Ferrero, u svakom će slučaju impresionirati ljubitelje istoimenih čokoladnih kuglica. Pripremajući Ferrero tortu, imat ćete osjećaj kao da jedete čokoladne kuglice, ali u obliku torte. Za napad na nepce brine se BAM čokoladni namaz s lješnjacima koji sadrži najmanje 50 % najboljih prženih lješnjaka iz Piemonta, koji će Ferrero tortu obogatiti autentičnim i intenzivnim okusom lješnjaka te joj dati kremastu strukturu. Izuzetan okus lješnjaka izvrsno nadopunjuje aromatičan okus kakaa u prahu te kremasti okus mlijeka.

Torta od tri vrste čokolade s bananama

Torta od tri vrste čokolade s bananama oduševit će obožavatelje banana, ali i one koji više vole sve druge vrste voća. Tri sloja čokoladne torte puna su okusa, tako da jedete tortu koja ima okus čokolade, no okus čokolade nije toliko intenzivan da se ne osjete banane. Upamtite, prava ravnoteža sastojaka stvara ukusne slastice!

Čokoladna torta s malinama

Čokoladna torta s malinama savršena je za vaše sljedeće slavlje. Ovom tortom možete iznenaditi svojeg partnera (ili partnericu, podrazumijeva se). Ovoj čokoladnoj torti sočnost daju maline, a BAM kakao u prahu i BAM tamna čokolada daju savršen okus čokoladnoj čokoladi. Za uspješnu pripremu potrebno je slijediti upute za pripremu podloge od biskvita i pravilno otopiti čokoladu, čime će čokoladni mousse, u koji ćete dodati maline, podići okus čokoladne torte s malinama na višu razinu. Tijesto za biskvit bit će rahlo i prozračno ako prosijate kakao u prahu, a čokoladni mousse bez sumnje će uspjeti ako za njegovu izradu upotrijebite tamnu, nezaslađenu čokoladu.

Čokoladne kuglice s lješnjacima

Čokoladne kuglice s lješnjacima energetska su bomba koju možete brzo pripremiti! Čokoladne kuglice s lješnjacima možete brzo pripremiti prema dolje navedenom receptu, a pojesti ih možete kad vam zatreba dodatna energija. Pripremaju se od samo pet sastojaka. Jedan od sastojaka su prženi lješnjaci, što vam daje dvije mogućnosti izbora. Jedna je mogućnost da sami prepržite lješnjake, a druga mogućnost je da malo varate i pomognete si s BAM PREMIUM prženim lješnjacima.

Čokoladna potica s lješnjacima

„Potica” je tradicionalna slovenska slastica. Slatko tanko tijesto koje se može napuniti čokoladom, orašastim plodovima ili šunkom omiljeno je na svakom blagdanskom stolu. Tradicionalno se upotrebljava punjenje od oraha ili čokolade. Ponekad se za izradu slatke mirisne „potice” upotrebljava nadjev od začinskog bilja estragona. Ovaj smo put za vas pripremili čokoladnu „poticu”, čiji ćemo okus obogatiti BAM PREMIUM čokoladnim namazom. U Sloveniji se i dalje može čuti starinska izreka: prava domaćica mora znati pripremiti „poticu”.

Iako je proces prilično dug, sam recept nije toliko kompliciran.

Čokoladna krema za tortu, košare ili kolačiće

Čokoladna krema, kojom možete ukrasiti tortu, napuniti košarice od prhkog tijesta ili baš pečene kolače, zadivit će vas svojom potpuno jednostavnom pripremom. Iako na prvi pogled možda ne obećava laku pripremu, dopustite nam da vam kažemo da su vam za pripremu čokoladne kreme potrebna samo tri sastojka.

Najbolja čokoladna torta

Več dugo slušamo da želite odličan recept za čokoladnu tortu. Trajalo je neko vrijeme, ali sada je tu. Vaš novi omiljeni recept za najbolju čokoladnu tortu. Sigurno se sjećate filma Matilda i scene u kojoj je dječak prisiljen jesti veliku i najsočnij čokoladnu tortu.

Čokoladne kuglice recept

Čokoladne kuglice mješavina su kave, vanilije, nezaslađenog kakao praha, maslaca i šećera uvaljane u suho kokosovo brašno. Čokoladne kuglice prema receptu u nastavku tradicija su Švedske, možete ih naći u gotovo svakoj pekari i restoranu. Čokoladne kuglice su jedna od najlakše pripremljenih slastica. Ostavite ih u hladnjaku još nekoliko sati nakon pripreme, a bit če sijajan dodatak sljedeći šalici kave ili čaja.

Rum kuglice od ostataka biskvita

Što učiniti s biskvitom koji zbog nesavršenog oblika nije prikladan za biskvitnu podlogu torte? Šteta je baciti ga, jer je samo oblik nesavršen, a okus božanstven. S njim možete napraviti cakepopse, ali ako vam se ne sviđaju, ih nemate interesa pripremati ili vaše ruke ne žele stvarati male kuglice na štapiću, preporučujemo izradu kuglica od ruma. Priprema je jednostavna i brza, pogotovo ako kod kuće imate veliku količinu kolačiča ili drugih slastica koje nitko ne dira. Recept u nastavku izvrsna je prilika da od ostataka slastica napravite najbolje rum kuglice! BAM pasta od vanilije, koja zadivljuje svojim univerzalnim okusom u svim vrstama slastica, pobrinut će se da u pripremi ništa ne bi pošlo po zlu, a uz prikladan oblik kojem je dodana praktična pumpa, doziranje će biti jednostavno i ravnomjerno.

Brownie na brzinu

Za brownie na brzinu, koristili smo samo šest glavnih sastojaka. S obzirom da smo brownie pripremali prema receptu bez praška za pecivo, jaja su bitna da kolači zaista lijepo narastu u pećnici. U recept smo dodali i šećer u prahu, koji djeluje kao trik za pripremu brownia na brzinu. Šećer u prahu sadrži kukuruzni škrob koji pomaže zgusnuti tijesto. BAM kakao prah pruža prekrasnu crveno-smeđu boju. Prije nego ga dodate u sastojke, mora se prosijati, jer osim okusa, daje i sočnu i pahuljastu strukturu. Dodamo i ulje i BAM pastu od vanilije, što osigurava da se sastojci lijepo međusobno povežu i dodatno pojačaju okus čokolade.

Browniji s bananom i maslacem od kikirikija

Je li netko rekao brownie s bananom? Izvrstan sočan biskvit, u koji se ne dodaje prašak za pecivo ili soda bikarbona, zajedno s bananama, stvara brz i izvrstan desert. Tko još osim mene kupuje banane samo da gleda kako polako propadaju na kuhinjskom pultu? S vama djelim recept, kako spojiti ugodno s koristnim: konzumirajte banane i stvorite odličan desert! Kad se zrele banane spoje kakaom u prahu, okusi će se spojiti u slasnu cjelinu.

Browni s malinama

Stvarno nam treba još jedan recept za brownie? Naravno, ovo je najbolji i najbrže pripremljeni desert. Najbolji dio je da vam gotovo ne treba mješalica, a napravljeni su u samo jednoj zdjeli! Ovaj put smo čokoladnom browniju pored tamne čokolade dodali i maline. Možete im dodati svježe maline, mogu se dodati i smrznute, ili ih svježe pečene namažite BAM preljevom od malina.

Brownie s čokoladom

Ako tražite recept za najbolje "domaće brownie", reči ču vam, tražilica će pronaći barem stotinu različitih recepata.

Browniji sa slanom karamelom

Kako zvuči recept za domaće brownije s keksima, preljevom od slane karamele, posuti svježe mljevenom morskom soli? Raskošan okus razmazit će tvoje nepce, a sama priprema nije toliko zahtjevna koliko zvuči. Ovaj put nećemo dodavati slani preljev od karamele u sam biskvit, već ćemo pečene brownieje preliti kremom koja ima teksturu preljeva. Kad se izreže na komade, preljev će se nježno razliti po rubovima, što će browniejima dati poseban okus.

Torta Crna šuma

Torta Crna šuma je kolač koji je nastao u Njemačkoj. Naziv je dobila po likeru od višanja koji je dodan u nadjev. Sastoji se od kakao biskvita, ukusne kreme i dinstanih trešanja. BAM kakao u prahu tople je crvenkasto-smeđe boje i ugodnog čokoladnog okusa. Osim autentičnog okusa kakaa, ova se torta odlikuje i svojom sočnosti. Odaću ti trik! Ako biskvit preliješ vrućom tekućinom (možeš upotrijebiti i topli sok od višanja), osim sočnosti osigurat ćeš i da kakao razvije bogat i autentičan okus. Dodatnu sočnost torti dodaje istučeno slatko vrhnje, koje bi prije umućivanja trebalo biti jako hladno, jer će tako tijekom miješanja moći razviti strukturu koju trebaš za dodavanje slojevima i preljev.

Red Velvet Cake Pops

Sočni Red Velvet Cake Pops, odn. tortica na štapiću! Slatki kakao biskvit preliven BAM bijelom čokoladom i kokosom.

Rolada s namazom od pistacija

Ovaj recept za roladu s namazom od pistacije, koja se poslužuje uz šalicu čaja ili kave, zasigurno će donijeti uzbuđenje baš svima koji je jedu. Namaz od pistacija sadržava najmanje 50% pistacija sitno samljevenih u pastu od pistacija, koja će učiniti da krema rolade bude stvarno punog i kremastog okusa.

Sočna čokoladna torta

Najnevjerojatnija čokoladna torta puna je sočnog, čokoladnog savršenstva. Ovo je čokoladna torta o kojoj ste sanjali!

Mini jaffa tortice

Pripremite se za pečenje s djecom! Pripremite kolačiće s originalnim okusom Jaffa keksa. Za one koji ih ne znate, ova slatka poslastica dolazi iz Engleske. Ovo je torta veličine keksa koja se sastoji od želea s okusom naranče, biskvita i čokoladnog sloja na vrhu. Nazvani su po Jaffa narančama. To su bili keksi mnogih djetinjstava.

Čokoladni kolačići s čokoladnim namazom PREMIUM

Ovaj recept za čokoladne kekse je jednostavan za pripremu i pečenje. Nije potrebno valjati niti ukrašavati tijesto. Ako želite, možete ih ukrasiti BAM termostabilnom čokoladom ili čokoladnim crispy-ima. I na kraju smo im još dodali PREMIUM čokoladni namaz!

Browniji s ruby čokoladom

Ovi čokoladni kolačići ili browniji ne trebaju dodatni ukras; oni sami su divni. Jagode i tamna čokolada oduvijek su bile poznate kao izvrsna kombinacija u raznim slasticama. Kada brownijima dodamo još ruby čokoladu, koja svojom nježnom bojom, nježnom aromom i djelićem okusa jagodičastog voća dovodi čokoladne kolačiće na višu razinu. Ovim receptom dobivate savršenu ravnotežu tamne čokolade; dodane svježe jagode samo još povećavaju sklad okusa ove slastice.

Mini rolade s hrskavim medenim nadjevom

Priprema malih rolada vrlo je jednostavna, a okus nevjerojatan. Za pripremu smo koristili BAM medenu čokoladu koja ima vrlo pun okus. Za točku na i, dopunili smo ga hrskavim BAM karamelnim crispijima, koji su slastici dodali slani okus, što je dodatno naglasilo okus čokolade i kakaa.

Čokoladni muffini s komadićima čokolade

Recept za vrhunske čokoladne muffine. Jednostavan recept s BAM pastom od vanilije. Bezalkoholna je i napravljena je od pravog ekstrakta bourbonske vanilije s Madagaskara s dodanim sjemenkama vanilije, koje Vašem jelu dodaju atraktivan izgled. Na bočicu je dodana praktična pumpica koja omogućuje jednostavno doziranje i trajniju svježinu paste od vanilije.

Čokoladna torta s kremom od limuna

Recept za odličnu čokoladnu tortu s kremom od limuna. U receptu ćete naći i BAM kakao u prahu. Pripremljen od odabranih kakao zrna najbolje kvalitete. Tople je, crveno-smeđe boje i nezamjenjiv je dodatak u pripremi raznih čokoladnih slastica, a odličan je i za dekoraciju.

Čokoladni mousse s okusom kave

Kako pripremiti odličan čokoladni mousse s okusom kave? Pripremili smo odličan recept za čokoladni mousse s okusom kave.

Tiramisu od pistacija

Prava kombinacija paste od pistacija, kremastog mlijeka i šećera od šećerne trske stvara savršen i kremast namaz od pistacije, koji možemo divno uključiti u svoj svakodnevni jelovnik i njime obogatiti naše doručke, užine, večere i slastice. Namaz ne sadržava palmino ulje, kao ni genetski modificirane organizme, a također je i bez glutena te ga mogu koristiti svi koji izbjegavaju gluten. Idealan je za pripremu vrhunskih slastica, krema i mousse-va. Možemo ga dodati kao nadjev u kroasane, pite i ostala peciva ili ga jednostavno namazati na kruh, palačinke ili dodati u sladoled i voće. Ovaj put smo pripremili recept za tiramisu s kremom od pistacija.

Kako pravimo čokoladu?

Čokolada je nešto što možemo napraviti kod kuće. Po okusu su na vrhu ljestvice mliječna i tamna čokolada. Pripremila sam recept kako možete napraviti domaću čokoladu. Možete je napraviti kao čokoladnu pločicu, čokoladni čips, od nje možete napraviti i čokoladni napitak!

Najbolja čokoladna torta koju ste ikad probali

Slasna domaća Ferrero torta

Prilikom kupovine BAM proizvoda možete koristiti kod RECEPT koji vam donosi 10% popusta.

Recept za browniese s čokoladnim kapljicama

I vi obožavate browniese s puuuuuno čokolade? Onda ste na pravom mjestu jer vam ovoga puta predstavljamo recept za browniese sa slasnim čokoladnim kapljicama.

3 jednostavna čokoladna recepta od samo 3 sastojka

Očekujete goste ali vam ponestaje vremena za pripremu grickalica? Imamo rješenje za vas – predstavljamo vam 3 jednostavna čokoladna recepta za koja trebate samo 3 sastojka koja ćete zasigurno naći u svojoj kuhinji. Pa prionimo poslu!

Veganska čokoladna rolada bez jaja i mlijeka

Torta bez jaja? Zašto ne?

Je li danas na vašem meniju torta, ali voljeli biste ju pripremiti bez jaja? Predstavljamo vam nekoliko zanimljivih zamjena za njih koje ćete zasigurno pronaći u svojoj kuhinji!

Kako uz malo truda pripremiti savršeni čokoladni mousse

Čokoladni mousse je jedna od onih vrsta slastica koje su vrlo jednostavne za pripremu, ali zbog toga ništa manje božanstvenog okusa. Osim toga u vrućim ljetnim danima ugodno će vas ohladiti i zadovoljiti vaše osjetilo okusa.

Čokoladna torta bez brašna – slastica koju ćete pojesti bez imalo grižnje savjesti!

Čokoladna torta bez brašna izvrstan je desert za sve čokoholičare koji izbjegavaju brašno zbog zdravstvenih problema, ili pak samo zato jer svjesno paze na unos ugljikohidrata u svoje tijelo.

Domaći čokoladni liker

Recept za pripremu slatkog čokoladnog likera.

Izrada domaće čokolade

Mini čokoladne tortice na štapiću

Čokoladna salama, kobasica

Čokoladne kuglice

Domaće čokoladne kuglice su izrazito kremaste. Priprema je potpuno jednostavna, sve sastojke pomiješate, pustite smjesu da se ohladi u hladnjaku, a zatim od nje oblikujte čokoladne kuglice. Možete im dodati svoje omiljene BAM preljeve ili dodati puno drugih zabavnih okusa! Recept za slasne čokoladne kuglice doista je toliko jednostavan da vam djeca lako mogu pomoći u pripremi.

Prikaži više recepata
Prikaži manje recepata
4,96
( 114 Ocjena)
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

“Odličan proizvod! Najbolji kakao prah.Iznimna kvaliteta”

“Super izdelek! Najboljši kakav v prahu.Izjemna kakovost”

countryDuško ?., 06.03.2024
Prikaži original
countryElga F., 03.01.2024
countryMaja V., 20.12.2023
countrySaša K., 06.12.2023

“Kakao je također ukusan i koristan! Jako zadovoljan kupnjom!lp!”

“Tudi kakav je okusen in uporaben! Zelo zadovoljna z nakupom!lp!”

countrySaša K., 06.12.2023
Prikaži original
countryPolona K., 01.12.2023

“Nisam još probala”

“Nisam još probala”

countrySenka G., 21.10.2023
Prikaži original
countryKlavdija P., 18.07.2023
countryJasena K., 04.05.2023
countryJasena K., 04.05.2023
countryLana P., 20.04.2023

“Odličan!”

“Odličan!”

countryMirna P., 06.04.2023
Prikaži original
countryNina H., 22.02.2023
countryLara E., 01.01.2023
countryvanda r., 29.12.2022

“Jako je koristan za mnoge stvari”

“Je zeloooo uporaben za veliko stvari”

countryBreda P., 25.12.2022
Prikaži original

“Top za brownies”

“Top za brownies”

countryKristina Ana ?., 13.12.2022
Prikaži original

“TOP”

“TOP”

countryNataša V., 13.12.2022
Prikaži original
countryAnita V., 11.12.2022
countryAmadeja ?., 02.12.2022
countryLucija A., 21.11.2022
countryJelena K., 10.11.2022
countryNežka L., 10.11.2022

“Odlično”

“Odlično ”

countryJANA ?., 09.11.2022
Prikaži original
countryKarmen K., 08.11.2022
countryMarija M., 03.11.2022
countryAntonija K., 03.11.2022
countryRomana ?., 28.10.2022
countryMaja S., 27.10.2022
countryTamara P., 26.10.2022
countryIvana D., 25.10.2022
countryDanijela ?., 25.10.2022
countryMarina ?., 20.10.2022
countryMarina ?., 20.10.2022
countryInes K., 12.10.2022
countryTANJA B., 12.10.2022
countryMaja J., 12.10.2022
countrySladjana B., 11.10.2022
countryTanja ?., 08.10.2022
countryMarijana K., 04.10.2022

“Super”

“Super”

countryMarijana K., 04.10.2022
Prikaži original
countryKATJA T., 03.10.2022
countryPetra T., 21.09.2022

“super je”

“super je”

countryPetra T., 21.09.2022
Prikaži original
countryInes Z., 20.09.2022
countryAjna H., 20.09.2022
countryBarbara T., 15.09.2022
countryANDREJA P., 11.09.2022
countryAna A., 01.09.2022
countryJelena M., 29.08.2022
countryBlanka B., 18.08.2022
countryAnica Z., 16.08.2022
countryLucija G., 05.08.2022
countryJasna D., 21.06.2022
countryJernej V., 08.06.2022
countryPetra K., 30.05.2022
countryStanka C., 29.05.2022
countryMeliha S., 19.05.2022
countryŽiga K., 07.05.2022
countryTatjana T., 06.05.2022
countryAnamarija S., 05.05.2022
countryPetra B., 22.03.2022
countryTanja K., 25.02.2022
countryMetka F., 21.02.2022

SUPER JAKO LIJEPO TAMNO I UKUSNO

“SUPER ZELO LEP TEMEN IN OKUSEN”

countryRenata S., 12.02.2022
Prikaži original
countryKarin G., 26.01.2022
countryMaja ?., 07.01.2022
countryMirjana K., 01.01.2022
countryAnja L., 28.10.2021
countryManca ?., 16.10.2021
countrySaša Z., 15.10.2021
countryMaša B., 11.10.2021
countryJan K., 27.09.2021
countryĐula M., 24.07.2021
countryMatej F., 29.06.2021
countryRosana ?., 24.06.2021
countryUrška P., 04.06.2021
countryLaura L., 31.05.2021
countryAnamarija L., 29.05.2021
countryNuša B., 23.05.2021
countryPetra U., 18.05.2021
countryTina ?., 11.05.2021
countryVilma K., 27.04.2021
countryTanja G., 30.03.2021
countryManca ?., 07.03.2021
countryPatricija G., 28.01.2021
countryTihana V., 20.01.2021
countryBarbara E., 15.12.2020
countryMaja L., 18.11.2020
countryMOJCA B., 02.11.2020
countryTina P., 31.10.2020
countryMAJA M., 31.10.2020
countryMetka K., 10.10.2020
countryMilena V., 30.09.2020
countryJANA T., 25.09.2020
countryLucija M., 21.08.2020
countryJanja G., 21.07.2020
countryTINA ?., 05.07.2020
countryIda G., 19.06.2020
countryUrška ?., 12.06.2020
countryPetra G., 10.06.2020
countryKatja K., 05.06.2020
countryTeja V., 04.06.2020
countryAleša K., 25.05.2020
countrySimona D., 19.05.2020
countryValentina P., 08.05.2020
countryDanijela S., 28.04.2020
countryAna M., 09.04.2020
countryTomaž C., 04.04.2020
countryDarja P., 22.03.2020
countryBarbara G., 17.03.2020
countryVanja J., 25.02.2020
countryDamjana K., 19.01.2020
countryMija P., 13.01.2020
Prikaži više recenzija
Prikaži manje recenzija
Tražiš dodatne informacije o proizvodu?
Napiši pitanje
Potvrdite da niste robot.
Pitanje je uspješno poslano
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual
13,90 €