BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni krekeri s kokosom - brzo pripremljena poslastica za ljetne dane

  • (2)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9
cokoladni krekeri s kokosom - brzo pripremljena poslastica za ljetne dane

Koji čokoholičar može odoljeti čokoladi, a kamoli čokoladnim keksima? Ovaj put predstavljamo vam recept za odlične čokoladne raspucance s daškom kokosa.

Čokoladni raspucanci brzi su i jednostavni za pripremu, čak i za potpune početnike. To naravno ne znači, da nisu bogatog okusa! Iznutra su vrlo mekani, a njihova je kora ugodno hrskava pa zato uvijek iznova oduševljavaju i najzahtjevnije čokoholičare! Njihova velika prednost je u tome što ih nije potrebno čuvati na hladnom mjestu pa su stoga više nego prikladni za tople ljetne dane, kada nam hladnjak nije uvijek pri ruci.

SAVJET: Čokoladne raspucance začinite kokosom.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladni krekeri s kokosom - brzo pripremljena poslastica za ljetne dane

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9

Sastojci:

  • 1 šalica višenamjenskog brašna
  • ½ šalice nezaslađenog kakaa u prahu
  • ¾ šalice kristalnog šećera
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica pecilnog praška
  • ½ čajne žličice soli
  • 2 jaja
  • 1/3 šalice biljnog ulja
  • 2 šalice kokosovog brašna

Upute za pripremu:

1. Korak U posudi najprije umiješajte brašno, pecilni prašak i sol. Zatim dodajte kakao u prahu, šećer i ulje te sve zajedno miješajte električnim mikserom na niskoj brzini. Kada se sastojci umiješaju, dodajte razmućena jaja, a zatim i ekstrakt vanilije. Dodajte preostale suhe sastojke i ponovno umiješajte električnim mikserom na niskoj brzini.
2. Korak Posudu prekrijte plastičnom folijom za namirnice i stavite u hladnjak na 4 sata. Još je bolje ako posudu pustite u hladnjaku preko noći. Nakon 4 sata odnosno sljedeći dan posudu izvadite iz hladnjaka. Pećnicu zagrijte na 180 ºC, a dok čekate da se zagrije, pladanj obložite papirom za pečenje. Žlicom zagrabite tijesto veličine željenih keksa te ga oblikujte u kuglice i uvaljajte u kokosovo brašno. Budući da je tijesto malo ljepljivo, bit će potrebno malo strpljenja. Kuglicu tijesta valjajte u kokosovom brašnu sve dok brašno potpuno ne prekrije kuglicu. Kuglice prekrivene kokosovim brašnom pažljivo rasporedite po papiru za pečenje i pazite da među kuglicama ostane malo praznog prostora kako se keksi ne bi razlili tijekom pečenja.
3. Korak Kekse pecite u zagrijanoj pećnici otprilike 10 minuta. Zatim ih izvadite iz pećnice, pričekajte da se potpuno ohlade i čokoladni raspucanci s kokosom spremni su za zaslađivanje!
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual