Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Klasični Creme Brulée

  • (1)
  • Vrijeme pripreme:
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 5
klasicni creme brulée
Creme Brulee klasičan je francuski desert kojeg karakterizira bogata kremasta tekstura i hrskava karamelizirana šećerna kora.
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Klasični Creme Brulée

  • Vrijeme pripreme:
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 5

Sastojci:

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 1 BAM mahuna vanilije
  • 100 g šećera, plus još za karamelizaciju
  • 6 žumanjaka
  • vode, za vodenu kupelj

Upute za pripremu:

1. Korak Ulijte vrhnje u lonac srednje veličine. BAM Mahunu vanilije pažljivo prepolovite po dužini i nožem izdubite sjemenke. U kremu dodajte i mahunu i sjemenke. Polako zagrijavajte vrhnje na srednjoj vatri dok skoro ne provrije. Maknite s vatre i ostavite 15 minuta da se okusi prožmu.
2. Korak U velikoj zdjeli električnom miješalicom na srednjoj brzini tucite žumanjke i šećer dok ne postanu svijetli i kremasti.
3. Korak Kremu od vanilije kroz cjedilo ulijte u smjesu žumanjaka uz stalno miješanje pjenjačom. Zatim izlijte smjesu natrag u čistu tavu i zagrijte na laganoj vatri dok se ne zgusne dovoljno da premaže stražnju stranu žlice. Pazite da smjesa ne prokuha.
4. Korak Zagrijte pećnicu na 150°C. Pripremljenu smjesu ravnomjerno rasporedite po vatrostalnim posudama. Posude stavite u dublju tepsiju i u tepsiju ulijte vruću vodu do polovine visine posuda. Pažljivo stavite posudu u pećnicu i pecite 30-35 minuta, ili dok se sredina ne stegne, ali još uvijek lagano klima.
5. Korak Pečeni creme brulee ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u hladnjak na najmanje 2 sata. Prije posluživanja svaku slasticu pospite ravnomjernim slojem šećera i kuhinjskim plamenikom karamelizirajte šećer dok ne porumeni. Ako nemate plamenik, možete koristiti i grill funkciju vaše pećnice, ali pazite da vam šećer ne zagori.
6. Korak Poslužite odmah nakon karameliziranja kako biste uživali u kontrastu između hladne kreme i tople karamelizirane korice.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,80 €
Ukupno:
7,19 €

O avtorju

Ana F.
Ustvarjalka vsebin
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual