BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Klasični Creme Brulée

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme:
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 5
klasicni creme brulée

Creme Brulee klasičan je francuski desert kojeg karakterizira bogata kremasta tekstura i hrskava karamelizirana šećerna kora.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 1 BAM mahuna vanilije
  • 100 g šećera, plus još za karamelizaciju
  • 6 žumanjaka
  • vode, za vodenu kupelj
Tiktok mojacokolada

Upute za pripremu:

1
Ulijte vrhnje u lonac srednje veličine. BAM Mahunu vanilije pažljivo prepolovite po dužini i nožem izdubite sjemenke. U kremu dodajte i mahunu i sjemenke. Polako zagrijavajte vrhnje na srednjoj vatri dok skoro ne provrije. Maknite s vatre i ostavite 15 minuta da se okusi prožmu.
2
U velikoj zdjeli električnom miješalicom na srednjoj brzini tucite žumanjke i šećer dok ne postanu svijetli i kremasti.
3
Kremu od vanilije kroz cjedilo ulijte u smjesu žumanjaka uz stalno miješanje pjenjačom. Zatim izlijte smjesu natrag u čistu tavu i zagrijte na laganoj vatri dok se ne zgusne dovoljno da premaže stražnju stranu žlice. Pazite da smjesa ne prokuha.
4
Zagrijte pećnicu na 150°C. Pripremljenu smjesu ravnomjerno rasporedite po vatrostalnim posudama. Posude stavite u dublju tepsiju i u tepsiju ulijte vruću vodu do polovine visine posuda. Pažljivo stavite posudu u pećnicu i pecite 30-35 minuta, ili dok se sredina ne stegne, ali još uvijek lagano klima.
5
Pečeni creme brulee ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u hladnjak na najmanje 2 sata. Prije posluživanja svaku slasticu pospite ravnomjernim slojem šećera i kuhinjskim plamenikom karamelizirajte šećer dok ne porumeni. Ako nemate plamenik, možete koristiti i grill funkciju vaše pećnice, ali pazite da vam šećer ne zagori.
6
Poslužite odmah nakon karameliziranja kako biste uživali u kontrastu između hladne kreme i tople karamelizirane korice.

Autor:
Ana F., Ustvarjalka vsebin

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,80 €
Ukupno:
7,99 €7,19 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual