1
Ulijte vrhnje u lonac srednje veličine. BAM Mahunu vanilije pažljivo prepolovite po dužini i nožem izdubite sjemenke. U kremu dodajte i mahunu i sjemenke. Polako zagrijavajte vrhnje na srednjoj vatri dok skoro ne provrije. Maknite s vatre i ostavite 15 minuta da se okusi prožmu.
2
U velikoj zdjeli električnom miješalicom na srednjoj brzini tucite žumanjke i šećer dok ne postanu svijetli i kremasti.
3
Kremu od vanilije kroz cjedilo ulijte u smjesu žumanjaka uz stalno miješanje pjenjačom. Zatim izlijte smjesu natrag u čistu tavu i zagrijte na laganoj vatri dok se ne zgusne dovoljno da premaže stražnju stranu žlice. Pazite da smjesa ne prokuha.
4
Zagrijte pećnicu na 150°C. Pripremljenu smjesu ravnomjerno rasporedite po vatrostalnim posudama. Posude stavite u dublju tepsiju i u tepsiju ulijte vruću vodu do polovine visine posuda. Pažljivo stavite posudu u pećnicu i pecite 30-35 minuta, ili dok se sredina ne stegne, ali još uvijek lagano klima.
5
Pečeni creme brulee ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u hladnjak na najmanje 2 sata. Prije posluživanja svaku slasticu pospite ravnomjernim slojem šećera i kuhinjskim plamenikom karamelizirajte šećer dok ne porumeni. Ako nemate plamenik, možete koristiti i grill funkciju vaše pećnice, ali pazite da vam šećer ne zagori.
6
Poslužite odmah nakon karameliziranja kako biste uživali u kontrastu između hladne kreme i tople karamelizirane korice.