Mafini s kremom od vanilije rade se od vrlo jednostavnog tijesta koje se može miješati i bez miksera. Vanilija je glavni sastojak recepta, dodali smo je u četiri različita oblika: mahuna vanilije, pasta od vanilije, jogurt od vanilije te mlijeko od vanilije i badema. Ne brinite, jedina dva vrlo važna sastojka su pasta od vanilije i mahuna vanilije. Po potrebi možemo upotrijebiti i običan jogurt i obično mlijeko.
Mafini s kremom od vanilije zaslađeni su šećerom, tijesto za mafine bit će sočno, a boja besprijekorno bijela, zahvaljujući dva bjelanjka. Jogurt koji smo upotrijebili jest bezmasni grčki jogurt s okusom vanilije.
U tijesto smo dodali pastu od vanilije i mahunu vanilije. Sjemenke vanilije najlakše ćete izvaditi tako da mahunu prepolovite po dužini i nožem sastružete sve crne sjemenke, tj. točkice koje daju onaj intenzivan okus vanilije. Koja je razlika između paste od vanilije, mahune i ekstrakta vanilije, saznajte OVDJE.
Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.
Mafinima ćemo dodati i kremu. Naravno, i tu je glavni sastojak vanilija. Vanilijom dobivamo nepatvoren i izražajan okus kreme od vanilije. Ništa više, ništa manje. Ako volite vaniliju, svidjet će vam se. Ako ste ljubitelj čokolade, svejedno će vam se svidjeti. Ako općenito imate nepce, svakako će vam se svidjeti vanilija u kremi.
BAM savjet: pečenost mafina provjeravamo „testom čačkalicom”, zar ne? Ako čačkalicu zabodemo u sredinu mafina i ona izađe čista, mafini su gotovi, zar ne? Naravno, test je dobro poznat i funkcionira. Ali postoji i drugi, prikladniji način. Mafine izvadite iz pećnice ili ih ostavite unutra, po želji. Lagano pritisnite mafin. Ako se mafin nakon pritiskanja vrati u prvobitni oblik, gotov je. Ako je prst ostavio udubinu, mafine je potrebno još malo peći. Zar nije jednostavno?
Sastojci su dovoljni za 12 mafina.
Vanilija je odlična i u drugim slasticama: