Sastojci:
- 250 g maslaca
- 300 g šećera u prahu
- 3 žlice mlijeka
- 3 žličice paste od pistacija
- Prstohvat soli
- Nasjeckani pečeni pistacije
Krema od pistacija odličan je dodatak koji mnogim slasticama daje bogat i orašasti okus. Njegova kremasta tekstura i karakteristična zelena nijansa svaki kolač ili desert čine još privlačnijim i ukusnijim.
U ovom receptu ćemo koristiti BAM pistacijino pasto, kulinarski dragulj napravljen od 100% vrhunskih pistacija. Svaki pistacija je pažljivo očišćen od ljuske, pečen za bogatu aromu i samljeven u glatku pastu koja miriše na pečene pistacije.
Krema od pistacija savršena je kao nadjev za tortu od pistacija, ali i za posebne kombinacije poput torte od pistacija s malinama i dodatnim pistacijama. Ova prekrasna kombinacija nudi harmoniju slatkoće i kiselosti koja obogaćuje svaki zalogaj.
Svojom jednostavnošću upotrebe, zahvaljujući praktičnoj cijevi, BAM pistacijina pasta omogućuje jednostavno doziranje i održava svježinu što je idealno za sva naša pekarska remek djela.
Krema od pistacija može se dodati i drugim slatkim delicijama kao što su cupcakesi, kolačići ili torte, čime svakom desertu daje jedinstvenu notu.
U velikoj zdjeli pažljivo istucite mekani maslac električnom miješalicom na srednjoj brzini. Proces traje oko 3 do 5 minuta dok ne postignemo laganu i pahuljastu teksturu koja će nam trebati za bazu naše kreme.
Polako počnite dodavati šećer u prahu. Na pocetku miksati laganom brzinom da se secer ne rasipa po kuhinji. Kada je šećer potpuno umiješan i smjesa se dobro sjedinila, pojačati brzinu miksera i miksati još 2-3 minute da se dobije prozračna i homogena smjesa.
Dodajte 2-3 žlice mlijeka, pastu od pistacija i prstohvat soli. U ovom koraku miksamo dok se svi sastojci ne sjedine u glatku i kremastu smjesu koja će naš kolač obogatiti finim okusom. Za dodatnu hrskavost u kremu od pistacija umiješajte nasjeckane pečene pistacije.
Na kraju provjerite gustoću kreme. Ako nam se čini da je pretvrdo, dodajte još malo mlijeka da omekša. Ako je krema tekuća, zgusnite je s još malo šećera u prahu da postignete željenu teksturu.