Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta od tri vrste čokolade

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 16
torta od tri vrste cokolade

Što je bolje od čokolade? Tri vrste čokolade. Torta se sastoji od tankog sloja biskvita i tri nježne kreme iz kolekcije BAM čokolada: tamne, mliječne i bijele. Istina, na prvi pogled se čini kao jako puno čokolade, ali recept sam sastavila po svom ukusu i prilagodila količine tako da torta ne bude preslatka.

Ako želite slađu tortu, malo povećajte količinu čokolade. Možete se zasladiti i BAM čokoladnom tortom. Količine u receptu su dovoljne za 8 komada pečenih u kalupu za torte promjera 18 cm.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta od tri vrste čokolade

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 16

Sastojci:

  • 2 jaja (veličine M)
  • 60 g kristalnog šećera
  • 50 g glatkog brašna
  • 10 g BAM kakaa u prahu
  • Ako želite tanji sloj biskvita, upotrijebite jedno veće jaje, a ostale sastojke prepolovite.
  • 70 ml mlijeka
  • 20 g instant kakaa

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i nježno promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.

2. Korak

Dok se biskvit hladi, pripremite smjesu za vlaženje i kreme (tamnu, mliječnu, a zatim bijelu). Umutite 450 g slatkog vrhnja i stavite na hladno (150 g za svaku kremu). Na pari otopite čokoladu s 50 g slatkog vrhnja. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. U toploj čokoladi otopite iscije- đenu želatinu i ohladite čokoladu dok ne postane mlaka. S pomoću lopa- tice umiješajte 150 g istučenog slatkog vrhnja. Biskvit stavite na podlogu i namjestite prsten. Navlažite ga kakaom i premažite kremom. Zagladite površinu kreme i stavite tortu u hladnjak da se učvrsti.

3. Korak

Dok se prvi sloj kreme hladi, pripremite mliječnu kremu istim postupkom. Ravnomjerno je razmažite preko tamne kreme, poravnajte površinu i stavite u hladnjak da se stvrdne. Na isti način pripremite i bijelu kremu i stavite tortu u hladnjak da se kreme stabiliziraju.

4. Korak

kinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-4,36 €
Skupaj:
39,24 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual