BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna fontana – za najslađu zabavu u vašem životu!

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 4 minute
cokoladna fontana – za najsladzu zabavu u vasem zivotu

Prekrasna čokoladna fontana omogućava jednostavno serviranje čokoladnog i drugih fonduea. Posebno je prikladna za različite zabave…

Oni koji još nisu čuli za čokoladnu fontanu, a kamo li da su imali priliku kušati tu deliciju, svakako puno propuštaju. Ali vjerujemo da nakon što pročitate ove retke neće više biti dileme oko vašeg idućeg »čokoladnog pothvata«, a ni oko toga što ponuditi gostima za desert na vašoj idućoj zabavi…

Što je čokoladna fontana?

Čokoladna fontana je uređaj prvenstveno namijenjen serviranju čokoladnog fonduea. Na raspolaganju je u različlitim veličinama i tako primjererna za uporabu kod kuće, a posebice zbog toga što je zadnjih godina postala cjenovno dostupnija. Funkcioniranje uređaja bilo bi moguće pojednostavljeno sažeti u dva, međusobno isprepletena stupnja. Prvi obuhvaća topljenje čokolade odnosno njeno održavanje u tekućem stanju, nakon čega slijedi potiskivanje čokolade prema vrhu uređaja, odakle pada kao nekakav vodeni slap i olakšava jednakomjerno prelijevanje komadića voća i slično, pritom uporabljamo primjerene štapiće.

Prekrasna čokoladna fontana omogućava jednostavno serviranje čokoladnog i drugih fonduea.

Naravno da ne morate ostati samo na klasičnim kombinacijama, već možete i malo eksperimentirati. Jeste li već probali kokice prelivene čokoladom? A recimo sir (naš savjet je sir brie)? Domaća čokoladna fontana omogućava vam da probate najsmjelije kombinacije okusa, koje se naizgled nekompatibilne često pokažu kao odlične. Možete biti vrlo originalni i kod pripremanja samog fonduea; isprobajte što više različitih vrsta čokolade, od mliječnih do tamnih čokolada, s raznim dodacima, a fondue je moguće napraviti čak s bijelom čokoladom. Preporučljivo je inače da se fondue priprema s čokoladama s višim udjelom kakao maslaca jer ćete tako lakše postići željenu strukturu, a tu si možete pomoći i s dodatkom biljnih ulja i sl. Sve raširenije postaju i čokolade namijenjene baš za čokoladne fontane.

Hit svake zabave

Spremate slavlje i razmišljate da bi ovoga puta gostima ponudili neki posebniji desert koji će im ostati u sjećanju? Savjetujemo vam da umjesto dugotrajnih pripema raznih klasičnih peciva, keksa i sličnog jednostavno pokrenete svoju čokoladnu fontanu, pripremite različit izbor hrane koju je moguće umakati u čokoladu, te pripremite čokoladni fondue po svom omiljenom receptu. To će vam uzeti osjetno manje vremena nego dugotrajno pečenje peciva, a i financijski je isplativije. Ali najvažnija je činjenica da oduševljenje gostiju bude u rangu s količinom energije koju ćete morati uložiti u cijeli postupak pripreme. Čokoladna fontana naime nije samo uređaj za lakšu pripremu slatkih delicija, već se to obično pretvori u centar zabave, a ujedno je priručan »izgovor« da se gosti međusobno opvežu. Svakako važan podatak jest da je jedna od bitnih funkcija uređaja stalno održavanje čokolade u tekućem stanju, što znači da nećete imati dodatnog posla oko toga, z arazliku od klasičnih načina posluživanja čokoladnog fondeua koji se s vremenom stvrdne. Tako ćete se moći na miru posvetiti ugodnom provođenju vremena sa svojim prijateljima, obiteljskim članovima i poznanicima.

Kupnja ili najam?

Jedna od glavnih dilema povezanih s čokoladnom fontanom jest odlučiti se za kupnju ili najam. U slučaju ako vam je potrebna za veću zabavu svakako je preporučljivo odlučiti se za najam, jer tako veliki uređaj nema smisla koristiti svaki dan, a i trošak kupnje bio bi velik. Prednost najma je i taj što poduzeća koja nude spomenutu uslugu obično nude i najam osposobljenog osoblja, koje za vrijeme zabave preuzima brigu o fontani, a po želji može izvesti i »predstavu« u kojoj je glavna zvijezda naravno, tko drugi, nego čokolada. S druge strane ima naravno i kupnja brojne prednosti. Za sve »čohokoličare« je zasigurno najvažnije to da u slatkim delicijama možete uživati kada god to poželite. A ujedno takav uređaj ne samo što će vam koristiti samo u kombinaciji s čokoladnim fondueom, već imate na raspolaganju i druge mogućnosti, recimo fondue od sira, vina i tako dalje. Zbog mogućnosti višenamjenske uporabe investicija će vam se, a zapravo je niska, jer osnovnu ili manju čokoladnu fontanu danas možete kupiti već i za nekoliko desetaka eura, itekako isplatiti. Bez obzira za što se odlučili – kupnja ili najam –čokoladni užitci zajamčeni su vam, a i vašim najdražima također.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual