BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Koje slastice mogu pripremati i djeca?

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 3 minute
pitate se koji su recepti dovoljno jednostavni da vam u pecenju mogu pomoci i nestasne djecje rucice pripremila sam nekoliko ideja s pomocu kojih mozete svojim malim kuharskim pomocnicima omoguciti da i oni zavezu pregacu i uhvate se slasticarske lopatic

Pitate se koji su recepti dovoljno jednostavni da vam u pečenju mogu pomoći i nestašne dječje ručice? Pripremila sam nekoliko ideja s pomoću kojih možete svojim malim kuharskim pomoćnicima omogućiti da i oni zavežu pregaču i uhvate se slastičarske lopatice!

Pečenje kolača svakako je nešto u čemu svatko može uživati. No ako u to uključimo i djecu, uživanje i kvalitetno provođenje vremena brzo se može pretvoriti u slastičarsku noćnu moru. Istina je da pečenje kolača samo po sebi potiče kreativnost, djeca se uče pridržavati uputa jer odmah imaju uvid u posljedice ako ih se ne pridržavaju. Osnovnoškolci će ujedno naučiti mjerne jedinice, dodavati sastojke i sjajno se zabaviti tijekom pečenja kolača. Da bi rezultat bio takav, odrasli se moraju pripremiti za pečenje kolača s djecom.


1. Pečenje kolača s djecom = nered.


Ako ste poput mene i u kuhinji se osjećate dobro samo ako je pospremljena i sve je na svojem mjestu, onda prije pečenja kolača s djecom morate dobro razmisliti je li to stvarno nešto za vas. Iako će svaka mama reći da uživa u aktivnostima sa svojim djetetom, svejedno prije pripreme odredite svoja očekivanja. Pečenje s djecom može se pretvoriti u ružnu igru i test za vaše živce. Bit će zabavno, ali vama će biti zabavno tek kada kriterij čistoće spustite razinu ili dvije niže. 


2. Upotrebljavajte oooooogromne posude.


Posude u kojima ćete miješati sastojke trebaju biti jako velike. Tako djeci omogućujemo da miješaju sastojke onako kako znaju – divlje i neopterećeno, dok po kuhinjskoj ploči leti brašno i kapaju jaja. Djeca ne znaju miješati jednom rukom, a čistiti drugom, kao što to znaju odrasle ruke. 


3. Sudjeluje li više djece u pečenju?


Samo mirno. Neka se ta panika u vašoj glavi smiri. Ako pečete s više djece, pridržavajte se savjeta i unaprijed izmjerite određene sastojke. Sve sastojke iz recepta možete ranije izmjeriti u manjim posudama, a djeca ih redom dodavati u veliku posudu za miješanje. Ako vam u pečenju pomaže osnovnoškolac koji se tek upoznaje s mjernim jedinicama i veličinama, iskoristite to i vježbajte dječje mozgove tijekom pečenja. Ali ako već zna mjerne jedinice, možete samo dati uputu da izvaže 200 g brašna. Djeca tog uzrasta obično već dobro čitaju, pa možete jednostavno dati uputu da vam pripreme sastojke recepta. Ako dijete još ne razumije kako se mjere količine, pečenje kolača odličan je način kako djetetu približiti mjerenje i važnost pravilnog doziranja količina.


4. Pečenje s djecom traje duže.


To je uvijek slučaj. Pečenje s djecom traje duže jer oni još nemaju slastičarskog iskustva. Organizacija vremena i prelazak s jednog koraka na drugi nisu im toliko poznati, pa pečenje s djecom uvijek traje duže. Ako pečenju pristupite takvim stavom, pola slastice već je gotovo.


5. Neka bude zabavno!


Djeca će sigurno ostati dulje u kuhinji ako ih tijekom pripreme slastice motivirate. Tijekom pripreme svi se sudionici pretvaraju u slastičare, a tijekom pripreme tako se i nazivaju. PRIMJER: „Slastičarka Petra, možeš li mi dodati kuhaču?” ili „Slastičar Dario, molim vas izmjerite količinu brašna koja nam je potrebna za ovaj recept”. Ili dajte nove nazive priboru koji upotrebljavate; na primjer, „Petrina čarobna miješalica koja jaja pretvara u prozračnu smjesu neka počne miješati SAD!”. 


6. Recepti koji su prikladni za pripremu s djecom.


Muffini. Sastojci se obično mogu brzo izvagati, pomiješati i prije no što se okrenemo, muffini su već u pećnici. Zanimljive će biti i djeci jer mogu odabrati papirnate košarice s motivom jednoroga ili superheroja. Na vrh muffina uvijek se stavlja šareni ukras kojem se djeca uvijek najviše vesele. Recept za dvostruke čokoladne muffine s malinama čeka vas ovdje. Palačinke. Je li uopće potrebno još nešto reći? Ne znam za dijete koje ne uživa u pripremi slavnih palačiniki i njihovom premazivanju najboljim BAM namazima. Keksi. Čokoladni keksi. Keksi s maslacem. Keksi s medom. Keksi posvuda. Još recepata koji su primjereni za pripremu s djecom možete pronaći ovdje.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,97 €
Skupaj:
26,72 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual