Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Savjeti za savršenu pavlova tortu

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 3 minute
savjeti za savrsenu pavlova tortu
Paulova torta jedna je od najslikovitijih slastica, a potječe iz Australije i Novog Zelanda, gdje se dvije zemlje desetljećima spore oko njezina podrijetla.

Postao je poznat u čast ruske balerine Anne Pavlove, koja je posjetila obje zemlje 1920-ih. Odlikuje se hrskavom koricom i mekom, pahuljastom unutrašnjosti poput oblaka te svježim voćem i šlagom na vrhu, koji dodaju bogat okus i vizualnu privlačnost.



Što je pavlova torta i od čega se pravi?


Pavlova torta radi se od vrlo malo sastojaka, a baza je meringue koja se uglavnom sastoji od bjelanjaka i šećera. Ključ savršene pavlove leži u preciznom omjeru ovih sastojaka i tehnici pripreme. Karakteristika pavlove je da je izvana hrskava, a iznutra ostaje mekana i sljezova. Tradicionalno je ukrašena šlagom i svježim voćem kao što su jagode, kivi, marakuje ili bilo koje drugo dostupno voće.


Koje sastojke treba koristiti?


Za pripremu klasične pavlove bit će vam potrebni sljedeći sastojci:


- 4 do 6 bjelanjaka sobne temperature

- 250 g granuliranog šećera

- 1 žličica bijelog vinskog octa

- 1 žličica kukuruznog škroba

- 1 žličica ekstrakta vanilije

- Za dekoraciju: šlag i svježe voće po izboru


Važno je da su bjelanjci sobne temperature, što im omogućuje lakše i brže izmućenje u odgovarajuću čvrstoću.


RECEPT : TORTA PAVLOVA

Koji alati će vam trebati?


Za pripremu pavlova torte trebat će vam:



- Električni mikser ili samostojeći mikser, kojim možete istući bjelanjke dok ne postanu dovoljno čvrsti.

- Tepsiju obložiti papirom za pečenje.

- Široka kesa s okruglim nastavkom, ako želite precizno oblikovati masu na plehu.

- Silikonska lopatica za lagano miješanje mase.

- Cjedilo ili cjedilo za prosijanje kukuruznog škroba i sprječavanje grudica.


Na što treba obratiti pozornost kod pripreme smjese za kolače?


Prilikom pripreme pavlove mase važno je uzeti u obzir nekoliko ključnih točaka:


1. Čistoća opreme: Provjerite jesu li sve posude i pribor koje koristite potpuno čisti i bez masnoće. Masnoća može spriječiti bjelanjke da postignu željeni volumen.

2. Postupno dodavanje šećera: Šećer dodavati postepeno uz stalno miksanje snijega od bjelanjaka. To pomaže da se šećer potpuno otopi i daje meringue sjajnu, glatku teksturu.

3. Vinska kiselina i kukuruzni škrob: Dodatak bijelog vinskog octa i kukuruznog škroba pomaže stabilizirati meringue i osigurava da pavlova ostane mekana i sočna.


Špricanje mase po tepsiji


Kada je pavlova masa gotova, prebacite je u maramicu i oblikujte krug ili neki drugi oblik po želji na plehu. Budite nježni s ovim kako biste zadržali što više zraka u tijestu. Smjesu možete koristiti i žlicom za rasporediti po limu za pečenje i dati joj rustikalni izgled.


Pečenje torte


Pečenje pavlova je proces koji zahtijeva strpljenje. Pećnicu zagrijte na 120-150°C, pa kolač pecite 1 do 1,5 sat. Nakon pečenja ostavite kolač u pećnici da se polako hladi pećnicom, čime se kolač neće prebrzo sklopiti. Pravilno pečena pavlova bit će hrskava izvana, a mekana i ljepljiva iznutra.


Izrada savršene pavlova torte možda zvuči izazovno, ali slijedeći ove savjete, napravit ćete fantastičan desert koji će oduševiti vaše goste. Ključ uspjeha je strpljenje i preciznost u praćenju koraka, od odabira pravih sastojaka do pečenja kolača. Ne bojte se eksperimentirati s različitim voćnim okusima i ukrasima kako biste pronašli svoju savršenu kombinaciju za ovu prekrasnu tortu.


VALENTINOVE PAVLOVE

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,55 €
Skupaj:
22,95 €

O avtorju

Ana F.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual