Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

BAM čokoladna torta

  • Vrijeme pripreme: 1 h 15 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 13
jednostavna ali izvrsna i svima dobro poznata torta s okusom cokolade i ljesnjaka koju obozavaju djeca i odrasli

Jednostavna, ali izvrsna i svima dobro poznata torta s okusom čokolade i lješnjaka, koju obožavaju djeca i odrasli. Prikladna je za sve prigode, a posebice je dobra kada nemamo mnogo vremena za pečenje. Za puni okus lješnjaka upotrijebili smo BAM kakao namaz s lješnjacima, koji sadrži čak 50% prženih lješnjaka. Za svježiju i ljetnu verziju torte u kremu možete utisnuti svježe bobice ili dodati voćni nadjev.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

BAM čokoladna torta

  • Vrijeme pripreme: 1 h 15 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 13

Sastojci:

  • 30 g instant kakaa
  • 1 dl mlijeka

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i lagano promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Dok se biskvit peče, pripremite kakao za vlaženje. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.

2. Korak

Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Namočite želatinu u hladnoj vodi 5 minuta; mascarpone miješajte s namazom od čokolade i lješnjaka dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Zagrijte mlijeko i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Dodajte u kremu i dobro promiješajte ručnim mikserom. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte tučeno vrhnje u kremu.

3. Korak

Izrežite biskvit na dva jednaka sloja; gornji obrežite na veličinu promjera 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Donji, veći biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga s nešto manje od polovice kreme i poravnajte površinu. U sredinu stavite mali biskvit, navlažite ga i premažite ostatkom kreme. Najprije ispunite rub oko biskvita. Izravnajte kremu i stavite tortu u hladnjak da se učvrsti.

4. Korak

Otopite čokoladu s namazom na pari i malo ohladite. Prelijte i premažite je po ohlađenoj kremi. Ostavite da se kolač hladi najmanje 5 sati. Skinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-19,06 KN (2,53 €)
Skupaj:
171,56 KN (22,77 €)
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual