1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i lagano promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Dok se biskvit peče, pripremite kakao za vlaženje. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
2
Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Namočite želatinu u hladnoj vodi 5 minuta; mascarpone miješajte s namazom od čokolade i lješnjaka dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Zagrijte mlijeko i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Dodajte u kremu i dobro promiješajte ručnim mikserom. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte tučeno vrhnje u kremu.
3
Izrežite biskvit na dva jednaka sloja; gornji obrežite na veličinu promjera 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Donji, veći biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga s nešto manje od polovice kreme i poravnajte površinu. U sredinu stavite mali biskvit, navlažite ga i premažite ostatkom kreme. Najprije ispunite rub oko biskvita. Izravnajte kremu i stavite tortu u hladnjak da se učvrsti.
4
Otopite čokoladu s namazom na pari i malo ohladite. Prelijte i premažite je po ohlađenoj kremi. Ostavite da se kolač hladi najmanje 5 sati. Skinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.