BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Banana split

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 15 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 12
banana split

Ako razmišljate o pripremi sladoledne slastice, ne postoji ništa bolje od tradicionalne slastice banana split! Banana split svi znamo iz djetinjstva, a sigurni smo da ga vole i mnogi odrasli. Tradicionalna verzija banana splita priprema se od tri različite vrste sladoleda, bananom i šlagom. Dodajte razne dodatke, ukrasite orašastim plodovima i poslužite! Ako, naravno, pripremamo tradicionalnu verziju. 

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

Ako se, međutim, odlučimo pripremiti moderni banana split, „eksperimentiranje” počinje odabirom okusa sladoleda. BAM asortiman proizvoda za pečenje uključuje i mješavinu za sladoled. Od mješavine ćete dobiti ukusan, prozračan i lagan domaći sladoled s okusom mliječne kreme, a pritom vam za pripremu nije potreban aparat za sladoled. Priprema ovog sladoleda vrlo je jednostavna jer se mješavina jednostavno pomiješa s vodom i tučenim slatkim vrhnjem. 

Sladoled neutralnog okusa dobar je temelj za moderne okuse. U sladoled možete dodati namaz od pistacija, a u banana split dodati kuglicu sladoleda od pistacija. Dodavanjem namaza od lješnjaka rekreiramo okus poznatih čokoladica Kinder Bueno, a preljev od manga predstavlja dodatno osvježenje.

Ovaj smo put pripremili recept za banana split s okusima sladoleda od vanilije, maline i manga.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Banana split

  • Vrijeme pripreme: 15 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 12

Sastojci:

  • 1 banana
  • tučeno vrhnje

Upute za pripremu:

1. Korak Pripremite tri posude. Za svaki okus sladoleda posebno pripremite nezaslađeno slatko vrhnje za tučenje. Količinu prilagodite okusu koji pripremate. Za okus manga i vanilije potrebno je 175 ml slatkog vrhnja, a za okus maline samo 120 ml. Ručnim električnim mikserom istucite slatko vrhnje tako da bude skoro čvrsto (dok se ne počnu stvarati vrhovi). U takvo tučeno vrhnje u svaku posudu dodajte 50 g mješavine za sladoled i dobro izmiješajte električnim mikserom kako bi se tučeno vrhnje dobro sjedinilo s mješavinom za sladoled. Zatim u jednu posudu dodajte BAM preljev od manga, a u drugu BAM pastu od vanilije. Kad pripremate okus maline tijekom miješanja dodajte čvrsti jogurt i BAM preljev od malina.
1. Korak Ogulite bananu i prerežite je po dužini kako biste dobili dvije polovice. Polovice banane stavite na rub tanjura za posluživanje. Između polovica stavite kuglicu sladoleda svakog ukusa. Kuglice sladoleda prekrijte tučenim slatkim vrhnjem, po želji možete dodati i druge okuse BAM preljeva ili okus obogatiti BAM namazima. Po želji dodajte još malo ukrasa i oduševite posluženom slasticom!
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual