BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Biskvit od oraha

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 9
biskvit od oraha

Orahnjača je tijesto od mljevenih oraha, jaja, šećera, brašna i drugih sastojaka. Orašasti plodovi obično se samelju u fini prah, a zatim pomiješaju s ostalim sastojcima kako bi se formirao lagani i pahuljasti biskvit s delikatnim okusom orašastih plodova. Biskvit od oraha može se poslužiti sam ili u kombinaciji sa šlagom, svježim voćem ili drugim dodacima napravite ukusan desert.

Također može biti izvrsna baza za tortu koja se služi za posebne prigode kao što su rođendani i praznici, ili se može uživati ​​kao slatka poslastica u bilo koje doba godine.

Kako se priprema biskvit od oraha?

Za izradu biskvita od oraha obično prvo razdvojimo jaja na bjelanjke i žumanjke, a zatim bjelanjke umutimo dok ne postanu čvrsti snijeg. U posebnoj zdjeli pomiješajte žumanjke, šećer i mljevene orahe pa umiješajte tučene bjelanjke i prosijano brašno da dobijete glatku smjesu. Tijesto izlijte u lim za pečenje i pecite u pećnici dok ne porumeni. Biskvit od oraha je tako svestrano tijesto koje se može prilagoditi na različite načine različitim ukusima i preferencijama.

U nekim se receptima dodaju samo orasi, dok se u drugima dodaju cimet, vanilija ili limunova korica kako bi se dodatno obogatio okus. Osim toga, orasi su izvor hranjivih tvari i mogu se koristiti za izradu zdravog deserta. Možete koristiti biskvit od oraha za pripremu nekoliko deserata ili koristiti druge okuse biskvita za podlogu torte.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Tiktok mojacokolada

Upute za pripremu:

1
Pećnicu zagrijte na 180 °C, a kalup za torte promjera 23 cm obložite papirom za pečenje. U velikoj zdjeli električnom miješalicom umutite bjelanjke dok se ne stvore čvrsti snijeg. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke i šećer dok ne postanu svijetli i kremasti.
2
Mljevene orahe dodajte smjesi od žutanjaka i dobro promiješajte. U zdjelu sa smjesom od žutanjaka prosijte brašno, prašak za pecivo i sol i promiješajte. Dodajte ulje, mlijeko i BAM pastu od vanilije u zdjelu i miješajte dok smjesa ne postane glatka i bez grudica. Pažljivo umiješajte tučene bjelanjke i miješajte dok se potpuno ne sjedine.
3
Ulijte tijesto u pripremljen kalup za torte i zagladite vrh lopaticom. Pecite kolač u prethodno zagrijanoj pećnici 30 do 35 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Izvadite kolač iz pećnice i ostavite da se hladi u kalupu 10 do 15 minuta. Zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual