Sastojci:
- 4 odvojena jaja
- 200g šećera
- 115g mljevenih oraha
- 120g brašna
- 4g praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 120ml ulja
- 120ml mlijeka
- 1 žličica BAM paste od vanilije
Orahnjača je tijesto od mljevenih oraha, jaja, šećera, brašna i drugih sastojaka. Orašasti plodovi obično se samelju u fini prah, a zatim pomiješaju s ostalim sastojcima kako bi se formirao lagani i pahuljasti biskvit s delikatnim okusom orašastih plodova. Biskvit od oraha može se poslužiti sam ili u kombinaciji sa šlagom, svježim voćem ili drugim dodacima napravite ukusan desert.
Također može biti izvrsna baza za tortu koja se služi za posebne prigode kao što su rođendani i praznici, ili se može uživati kao slatka poslastica u bilo koje doba godine.
Za izradu biskvita od oraha obično prvo razdvojimo jaja na bjelanjke i žumanjke, a zatim bjelanjke umutimo dok ne postanu čvrsti snijeg. U posebnoj zdjeli pomiješajte žumanjke, šećer i mljevene orahe pa umiješajte tučene bjelanjke i prosijano brašno da dobijete glatku smjesu. Tijesto izlijte u lim za pečenje i pecite u pećnici dok ne porumeni. Biskvit od oraha je tako svestrano tijesto koje se može prilagoditi na različite načine različitim ukusima i preferencijama.
U nekim se receptima dodaju samo orasi, dok se u drugima dodaju cimet, vanilija ili limunova korica kako bi se dodatno obogatio okus. Osim toga, orasi su izvor hranjivih tvari i mogu se koristiti za izradu zdravog deserta. Možete koristiti biskvit od oraha za pripremu nekoliko deserata ili koristiti druge okuse biskvita za podlogu torte.