NOVO: Preljev Ananas Mango sa 70% udjela voća, koji spaja egzotične okuse ananasa i manga.

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna pita s maslacem od kikirikija

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 10
cokoladna pita s maslacem od kikirikija

BAM pasta od vanilije očarat će vas svojim bogatim okusom vanilije i svojom pravom aromom. Izvorni je ekstrakt vanilije bourbon s Madagaskara. Ekstraktu su dodane i sjemenke vanilije koje će izgled vaših jela učiniti još atraktivnijim. Odličan dodatak vašim pecivima i slasticama kao što je panna cotta, creme brulee, krema od jaja i sladoled od vanilije.

Ovaj put u receptu za odličnu pitu s maslacem od kikirikija i čokoladnim ganacheom.


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 375 g kremastog maslaca od kikirikija
  • 115 g maslaca, smekšanog
  • 220 g šećera u prahu

Upute za pripremu:

1
Namastimo pladanj za pitu (ili tortu) i zagrijemo pećnicu na 160˙C.
2
U većoj posudi miksamo maslac, približno 2 minute da dobijemo svjetlu i kremastu smjesu. Dodamo šećer u prahu i ekstrakt od vanilije. Dobro promiješamo i dodamo još prosijano brašno. Nježno miješamo da dobijemo kremasto tijesto.
3
Tijesto ulijemo u pladanj i zagladimo površinu.
4
Pečemo 15 – 16 minuta, do zlato smeđe boje. Kada je tijesto ispečeno pustimo da se potpuno ohladi.
5
U međuvremenu pripremimo punjenje. Maslac od kikirikija, maslac i šećer u prahu miješamo električnim mikserom niskom brzinom, da se sastojci dobro pomiješaju. Zatim većom brzinom miksamo masu da postane glatka.
6
Punjenje prelijemo preko tijesta i ravnomjerno ga porazdijelimo. Pladanj postavimo u hladnjak da se i punjenje dobro ohladi. Zatim pripremimo još čokoladni ganache za preljev. Iznad vodene kupelji rastopimo tamne čokoladne kapljice sa slatkim vrhnjem. Miješamo da dobijemo glatku čokoladnu smjesu.
7
Pladanj izvadimo iz hladnjaka i prelijemo čokoladu preko punjenja s maslacem od kikirikija. Zatim pripremimo još dekoraciju od maslaca od kikirikija.
8
Nekoliko žlica maslaca od kikirikija stavimo u posudicu (primjerenu za mikrovalnu pećnicu) i stavimo ju u mikrovalnu pećnicu na približno 20 -30 sekundi da se maslac od kikirikija rastopi. Rastopljeni maslac od kikirikija zatim u dugim linijama prelijemo preko tamnog čokoladnog ganachea i vilicom ili štapićem napravimo ukrasne vijuge.
9
Pitu zatim stavljamo u hladnjak na 2 sata i poslužimo dobro ohlađenu.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual