BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna rolada bez brašna

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 10
cokoladna rolada bez brasna

Kolekciju proizvoda od čokolade i kakaa za pripremu slastica BAM smo sastavili od pažljivo odabranih čokolada i kakaa vrhunske kvalitete te provjereno odličnog okusa. BAM proizvodi su namijenjeni pripremi vrhunskih slastica, odličnog izgleda i iznimnog okusa, i kod kuće. U kolekciji BAM se nalazi i izvrsna tamna čokolada u kapljicama, koju smo koristili u receptu za čokoladnu roladu bez brašna.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Upute za pripremu:

1
Odvojite bjelanjke i žumanjke. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom. Tijekom miješanja postepeno dodajite šećer. Smjesa će miješanjem dobiti na volumenu.
2
Bjelanjke utucite u čvrst snijeg.
3
Zatim čokoladu za biskvit otopite nad vodenom parom. Nakon što se čokolada otopi, lagano je umiješajte u smjesu od žumanjka. Zatim u masu lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
4
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Na pripremljen kalup stavite papir za pečenje i preko njega ravnomjerno rasporedite tijesto. Pecite približno deset minuta. Tijesto je tanko, zato pripazite da ga ne zapečete previše da ostane elastično na dodir.
5
Nakon što je tijesto pečeno, okrenite ga na radnu površinu i na papir za pečenje položite vlažnu krpu kako biste lakše uklonili papir za pečenje. Tijesto je prilično tanko, zato papir uklonite pažljivo i polako. Toplo tijesto zamotajte krpom i ostavite da se ohladi.
6
Pripremite sastojke za nadjev. Pomiješajte mascarpone i jogurt. Dodajte šećer, pastu od vanilije i sok od limuna. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ako je nadjev prerijedak, možete ga zgusnuti žlicom želatine. Nadjev stavite u hladnjak da se ohladi.
7
Ohlađeno tijesto za roladu razvaljajte i premažite nadjevom. Pospite ga šumskim voćem ili drugim, prethodno pripremljenim voćem po želji.
8
Tijesto zavijte u roladu. Roladu prebacite na aluminijsku foliju, zavijte i vratite u hladnjak.
9
Pripremite čokoladni preljev. Ako vam se zbog čokolade učini da je pregust, dodajte malo maslaca.
10
Odvijte ohlađenu roladu i preko nje prelijte čokoladni preljev. Preljev treba biti toliko gust da ne teče. Što ga je više, to će rolada biti bolja. Ako želite, možete ga i ukrasiti. Rolada treba ostati u hladnjaku bar sat vremena, da se okusi pomiješaju.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,68 €
Ukupno:
26,80 €24,12 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual