BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna rolada bez brašna

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10
cokoladna rolada bez brasna

Kolekciju proizvoda od čokolade i kakaa za pripremu slastica BAM smo sastavili od pažljivo odabranih čokolada i kakaa vrhunske kvalitete te provjereno odličnog okusa. BAM proizvodi su namijenjeni pripremi vrhunskih slastica, odličnog izgleda i iznimnog okusa, i kod kuće. U kolekciji BAM se nalazi i izvrsna tamna čokolada u kapljicama, koju smo koristili u receptu za čokoladnu roladu bez brašna.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladna rolada bez brašna

  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Odvojite bjelanjke i žumanjke. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom. Tijekom miješanja postepeno dodajite šećer. Smjesa će miješanjem dobiti na volumenu.
2. Korak Bjelanjke utucite u čvrst snijeg.
3. Korak Zatim čokoladu za biskvit otopite nad vodenom parom. Nakon što se čokolada otopi, lagano je umiješajte u smjesu od žumanjka. Zatim u masu lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
4. Korak Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Na pripremljen kalup stavite papir za pečenje i preko njega ravnomjerno rasporedite tijesto. Pecite približno deset minuta. Tijesto je tanko, zato pripazite da ga ne zapečete previše da ostane elastično na dodir.
5. Korak Nakon što je tijesto pečeno, okrenite ga na radnu površinu i na papir za pečenje položite vlažnu krpu kako biste lakše uklonili papir za pečenje. Tijesto je prilično tanko, zato papir uklonite pažljivo i polako. Toplo tijesto zamotajte krpom i ostavite da se ohladi.
6. Korak Pripremite sastojke za nadjev. Pomiješajte mascarpone i jogurt. Dodajte šećer, pastu od vanilije i sok od limuna. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ako je nadjev prerijedak, možete ga zgusnuti žlicom želatine. Nadjev stavite u hladnjak da se ohladi.
7. Korak Ohlađeno tijesto za roladu razvaljajte i premažite nadjevom. Pospite ga šumskim voćem ili drugim, prethodno pripremljenim voćem po želji.
8. Korak Tijesto zavijte u roladu. Roladu prebacite na aluminijsku foliju, zavijte i vratite u hladnjak.
9. Korak Pripremite čokoladni preljev. Ako vam se zbog čokolade učini da je pregust, dodajte malo maslaca.
10. Korak Odvijte ohlađenu roladu i preko nje prelijte čokoladni preljev. Preljev treba biti toliko gust da ne teče. Što ga je više, to će rolada biti bolja. Ako želite, možete ga i ukrasiti. Rolada treba ostati u hladnjaku bar sat vremena, da se okusi pomiješaju.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,98 €
Ukupno:
17,82 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual