
Sastojci:
- 12 dag tamne čokolade
- 5 jaja
- 12 dag šećera
- 250g mascarpone sira
- jedan jogurt od jagode
- 4-5 žlica šećera
- šumsko voće
- 2 žlice soka od limuna
- 1 čajna žličica paste od vanilije
Upute za pripremu:
1
Odvojite bjelanjke i žumanjke. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom. Tijekom miješanja postepeno dodajite šećer. Smjesa će miješanjem dobiti na volumenu.
2
Bjelanjke utucite u čvrst snijeg.
3
Zatim čokoladu za biskvit otopite nad vodenom parom. Nakon što se čokolada otopi, lagano je umiješajte u smjesu od žumanjka. Zatim u masu lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
4
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Na pripremljen kalup stavite papir za pečenje i preko njega ravnomjerno rasporedite tijesto. Pecite približno deset minuta. Tijesto je tanko, zato pripazite da ga ne zapečete previše da ostane elastično na dodir.
5
Nakon što je tijesto pečeno, okrenite ga na radnu površinu i na papir za pečenje položite vlažnu krpu kako biste lakše uklonili papir za pečenje. Tijesto je prilično tanko, zato papir uklonite pažljivo i polako. Toplo tijesto zamotajte krpom i ostavite da se ohladi.
6
Pripremite sastojke za nadjev. Pomiješajte mascarpone i jogurt. Dodajte šećer, pastu od vanilije i sok od limuna. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ako je nadjev prerijedak, možete ga zgusnuti žlicom želatine. Nadjev stavite u hladnjak da se ohladi.
7
Ohlađeno tijesto za roladu razvaljajte i premažite nadjevom. Pospite ga šumskim voćem ili drugim, prethodno pripremljenim voćem po želji.
8
Tijesto zavijte u roladu. Roladu prebacite na aluminijsku foliju, zavijte i vratite u hladnjak.
9
Pripremite čokoladni preljev. Ako vam se zbog čokolade učini da je pregust, dodajte malo maslaca.
10
Odvijte ohlađenu roladu i preko nje prelijte čokoladni preljev. Preljev treba biti toliko gust da ne teče. Što ga je više, to će rolada biti bolja. Ako želite, možete ga i ukrasiti. Rolada treba ostati u hladnjaku bar sat vremena, da se okusi pomiješaju.