Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna salama, kobasica

  • (2)
  • Vrijeme pripreme: 1 ura
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 11
cokoladna salama kobasica

Recept za odličnu, slatku čokoladnu salamu. Bez brige, ne sadrži meso!

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladna salama, kobasica

  • Vrijeme pripreme: 1 ura
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 11

Sastojci:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 g maslaca
  • 2 bjelanjka
  • 1 žlica ruma
  • 1 žlica amaretto likera (ili likera po izboru)
  • 50 g narezanih lješnjaka
  • 60 g keksa od maslaca
  • 1 žlica kakaa
  • 1 žlica šećera
  • 1 čajna žličica soli
  • Šećer u prahu (za posip)

Upute za pripremu:

1. Korak Čokoladu usitnite na manje komadiće i zajedno s maslacom ju rastopite iznad vodene kupelji. Čokoladu miješajte dok ju topite sve dok ne postane potpuno glatka.
2. Korak Istucite bjelanjke i u snijeg umiješajte rum te liker. Brzo umiješajte još i toplu rastopljenu čokoladu.
3. Korak U čokoladnu smjesu zatim umiješajte narezane lješnjake, nalomljene kekse od maslaca, kakao, šećer i sol.
4. Korak Sve zajedno dobro promiješajte, najbolje ručno. Smjesu zatim stavite u hladnjak da se malo ohladi i učvrsti kako biste ju mogli zatim lakše oblikovali.
5. Korak Pripremite aluminijsku foliju. Na nju istresite ohlađenu čokoladnu masu i zatim ju rukama oblikujte u duguljasti obliki salame.
6. Korak Čokoladnu salamu zamotajte u foliju i stavite ju u hladnjak na onoliko vremena koliko je potrebno postane kompaktna i čvrsta.
7. Korak Kada je salama ohlađena ju odmotajte iz folije i uvaljajte u šećer u prahu.
8. Korak Možete ju poslužiti odmah ili umotati u prozirnu foliju i pohranitina hladnijem mjestu. I dobar tek!

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-22,85 KN
Skupaj:
205,61 KN
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual