Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna torta s bosiljkom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 20
cokoladna torta s bosiljkom

BAM kakao u prahu je tople crveno-smeđe boje te ukusnog čokoladnog okusa. Osnovu kakaa tvore zrna kakaa iz Zapadne Afrike, a dodatan okus i začin daju mu zrna iz ostalih dijelova Afrike, Azije i Južne Amerike. Vrlo fina tekstura omogućava jednostavno miješanje. Idealan je za pripremu biskvita, kolača, sladoleda i drugih slastica. Pripremili smo recept za čokoladnu tortu s kremom od bosiljka.


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladna torta s bosiljkom

  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 20

Sastojci:

  • 240 g slatkog vrhnja
  • 50 g šećera
  • 2 žumanjka
  • korica limuna
  • 2 lista želatine
  • 5 listića bosiljka

Upute za pripremu:

1. Korak Čokoladu razlomite na male komadiće i rastopite ju iznad vodene kupelji. U drugoj posudi glatko umiješajte smekšani maslac, kakao i šećer u prahu te umiješajte još i rastopljenu čokoladu. Bjelanjke sa šećerom istucite u čvrsti snijeg u koji kasnije dodate čokoladnu smjesu i žumanjak.
2. Korak Pripremite veliki pladanj, obložen papirom za pečenje na koji ćete namazati smjesu u obliku dva kruga, prvi promjera 22 cm, a drugi 18 cm. Pladanj zatim stavite u pećnicu, zagrijanu na 180 stupnjeva, na otprilike 8 minuta.
3. Korak U međuvremenu pripremite kremu od bazilike. U zdjelu nalijte malo hladne vode i u nju stavite listiće želatine. U drugu posudu stavite bosiljak i dodajte slatko vrhnje te pristavite na vatru.
4. Korak Kuhajte dok ne zakipi, zatim uklonite s vatre i pustite da odstoji pola sata. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice te ga isto tako ohladite. Zatim pjenasto umiješajte šećer, naribanu koricu limuna i žumanjke te u smjesu procijedite vrhnje s bosiljkom.
5. Korak Mješavinu zagrijte na približno 85 stupnjeva i zatim dodajte smekšane listiće želatine da se rastope. Kremu prelijte u kalup promjera 18 centimetra i pričekajte da se ohladi. Zatim ju prekrijte folijom i stavite u zamrzivač.
6. Korak Dok čekate da se krema zaledi, pripremite čokoladnu pjenu. U loncu zakipite slatko vrhnje i iznad vodene kupelji rastopite na komadiće nalomljenu čokoladu. Pjenasto umiješajte žumanjke i šećer te smjesu prelijte u vrelu vrhnje.
7. Korak Sve zajedno zagrijete do približno 85 stupnjeva i kremu zatim polaganim miksanjem i miješanjem hladite. Umiješajte slatko vrhnje i trećinu dodajte rastopljenoj čokoladi. Ostatak vrhnja i kuhanu kremu što nježnije umiješajte u čokoladnu mješavinu.
8. Korak Sada kada ste pripremili čokoladnu pjenu vratite se na biskvit. Veći sloj biskvita stavite u obruč za torte promjera 22 centimetra i premažite trećinom čokoladne pjene. Preko toga nanesite smrznutu kremu od bosiljka i premažite još i drugom trećinom čokoladne pjene.
9. Korak Zatim prekrijte manjim slojem biskvita i namažite ostatkom pjene. Zatim tortu prekrijte folijom i stavite ju na neko vrijeme u zamrzivač. Kada se torta ohladi, izvadite ju iz obruča i prelijte čokoladnim preljevom (koji ćete pripremiti tako da iznad vodene kupelji rastopite čokoladi i slatko vrhnje).
10. Korak Tortu možete ukrasiti listićima bosiljka, šlagom ili raznim čokoladnim ukrasima. To prepustite mašti. Dobar tek!
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual