BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna torta s malinama

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 3 h 15 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 25
cokoladna torta s malinama

Čokoladna torta s malinama savršena je za vaše sljedeće slavlje. Ovom tortom možete iznenaditi svojeg partnera (ili partnericu, podrazumijeva se). Ovoj čokoladnoj torti sočnost daju maline, a BAM kakao u prahu i BAM tamna čokolada daju savršen okus čokoladnoj čokoladi. Za uspješnu pripremu potrebno je slijediti upute za pripremu podloge od biskvita i pravilno otopiti čokoladu, čime će čokoladni mousse, u koji ćete dodati maline, podići okus čokoladne torte s malinama na višu razinu. Tijesto za biskvit bit će rahlo i prozračno ako prosijate kakao u prahu, a čokoladni mousse bez sumnje će uspjeti ako za njegovu izradu upotrijebite tamnu, nezaslađenu čokoladu.

BAM savjet: Tijesto za biskvit možete pripremiti do tri dana prije izrade torte. Slojeve trebate samo dobro zamotati i pohraniti na sobnoj temperaturi. Nadjev također možete pripremiti unaprijed te ga spremiti u hladnjak u dobro zatvorenoj posudi. Prije same upotrebe zagrijte ga na sobnu temperaturu i rasporedite po pripremljenom biskvitu.

Glavni sastojak svake čokoladne torte je naravno čokolada. Ako su vaši okusni pupoljci već oduševljeni čokoladom i na čokoladnim tortama ne volite ostale dodatke, pogledajte recept za najbolju čokoladnu tortu koju ste ikada probali.

Ispod slike recepta za čokoladnu tortu nalazi se i VIDEOZAPIS s receptom za pripremu BAM čokoladne torte.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 210 g višenamjenskog brašna
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 400 g šećera
  • 85 g BAM kakaa u prahu
  • 100 g ulja
  • 227 g mlaćenice ili grčkog jogurta na sobnoj temperaturi
  • 227 ml vrele vode
  • 3 velika jaja na sobnoj temperaturi
  • 2 žličice BAM paste od vanilije

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 160 °C. Maslacem namastite dva pekača promjera 20 cm. 

1
U veliku zdjelu za miješanje dodajte suhe sastojke navedenim redoslijedom: brašno, prašak za pecivo, soda bikarbona, sol, šećer, BAM kakao u prahu. Brašno i BAM kakao u prahu dodajte tako da ih prosijte kroz sito. Na taj način ćete dobiti rahli biskvit. U posebnoj zdjeli pomiješajte ulje, mlaćenicu ili jogurt, vrelu vodu i BAM pastu od vanilije. Miješajte sve dok se sastojci ne povežu. Dodajte suhim sastojcima i miješajte na srednjoj brzini 30 sekundi do 1 minute dok masa ne postane glatka.
2
Kad se sastojci dobro izmiješaju, dodajte jaja. Dodajte jedno po jedno jaje. Miješajte na srednjoj brzini još minutu ili dok smjesa ne postane potpuno glatka. Podijelite tijesto na pripremljene pekače. Kako biste bili sigurni da su svi slojevi iste veličine, podijelite tijesto ravnomjerno na broj slojeva koje želite ispeći.
1
U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte maslac, mascarpone sir, 85 g šećera u prahu, BAM pastu od vanilije i sol te miješajte pri srednje niskoj brzini dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Zatim otopite BAM tamnu čokoladu u vodenoj kupki. U zdjelu dodajte otopljenu čokoladnu smjesu ostalim sastojcima i miješajte na srednjoj brzini 1 minutu ili dok masa malo ne posvijetli i ne postane pjenasta.
2
Umutite slatko vrhnje dok ne nastanu meki vrhovi, zatim dodajte preostali šećer u prahu. Mutite smjesu dok se krema ne stvrdne. Ne pretjerujte s mućenjem jer ako previše mutite slatko vrhnje, čokoladna krema neće biti lagana i prozračna. U smjesu mascarpone sira, šećera, BAM paste od vanilije i soli dodajte umućeno vrhnje. Miješajte sve dok se sastojci ne povežu.
1
Pecite 45 do 50 minuta ili dok se biskvit ne počne odvajati od ruba pekača. Gurnite čačkalicu u sredinu biskvita, ako je suha nakon što je izvučete iz tijesta, biskvit je pečen. Kad je biskvit pečen, izvadite ga iz pećnice i stavite ga na rešetku oko 15 minuta da se ohladi.
1
Pečeni biskvit izrežite tako da dobijete četiri ravnomjerna sloja. Prvi sloj stavite na tanjur za posluživanje i premažite ga trećinom nadjeva. Dodajte pola malina. Možete upotrijebiti naš BAM preljev od malina ili možete upotrijebiti svježe maline. Ako upotrebljavate svježe maline, prepolovite ih po dužini i položite ih na nadjev koji prekriva cijelu površinu. Ponavljajte dok ne složite sve slojeva; zadnji sloj položite s donjom stranom prema gore kako biste dobili ravnu površinu. Nakon što premažete sve slojeve nadjevom i malinama, tortu stavite u hladnjak ili zamrzivač na najmanje 30 minuta da se stvrdne. Time će se smanjiti vjerojatnost da će se slojevi razdvojiti i kliznuti.
2
Za najljepšu verziju torte glazuru napravite u dva koraka. Najprije premažite vrlo tanak sloj glazure sa strana i po vrhu; taj sloj služi za zaštitu. Ostavite tortu u hladnjaku 20 minuta. Kad se torta ohladi, temeljito i ravnomjerno je premažite preostalom glazurom. Nakon toga stavite tortu u hladnjak i ukrasite svježim malinama netom prije posluživanja.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-4,37 €
Ukupno:
43,70 €39,33 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual