
Sastojci:
- 115 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
- 100 g bijelog šećera
- 2 žlice kave sobne temperature
- 1 žličica BAM paste od vanilije
- 1/2 žličice instant kave u prahu (po izboru)
- 25 g BAM kakao praha
- 140 g zdrobljenih čokoladnih keksa
- 85 g sušenog kokosa
Upute za pripremu:
1
U zdjelu dodajte maslac i šećer. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesa treba biti glatka. Zatim dodajte kavu i BAM pastu od vanilije. Dodajte instant kavu u prahu i BAM kakao u prahu. Na kraju dodajte zdrobljene čokoladne kekse. Ako vam se čini da je smjesa presuha, dodajte malo mlijeka. Pritom pazite da ostane dovoljno čvrsta da od nje napravite čokoladne kuglice.
2
Oblikujte kuglice iz pripremljene mase. Svaka bi trebala imati težinu oko 23 grama. Svaku oblikovanu kuglicu uvaljajte u suhi kokos. Kuglice stavite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Čokoladne kuglice stavite u hladnjak zajedno s tepsiju za pečenje dok se ne stvrdne. Najbolje ih je ohladiti preko noći. Čokoladne kuglice mogu se čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku oko 10 dana ili jih možete zamrznuti.