
Sastojci:
- 115 g maslaca
- 100 g smeđeg šećera
- 70 g kristalnog šećera
- 1 jaje
- ½ čajne žličice praška za pecivo
- 1 čajna žličica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 190 g višenamjenskog brašna
- 260 g čokoladnih kapljica
Jeste li i vi veliki obožavatelj američkih čokoladnih keksa, koje mnogi nazivaju i čokoladnim cookiesima? Radije ih pripremate sami ili pak kupujete u najbližoj trgovini? Ako ih zaista kupujete, onda svakako morate isprobati naš jednostavan čokoladni recept za ovu nadasve slasnu užinu!
Prije nego li se uhvatite pečenja keksa, pročitajte nekoliko naših savjeta koji će vam pomoći pripremiti ovu slasnu čokoladnu grickalicu:
Rastopljeni maslac je ključni korak do uspjeha.
U kombinaciji sa šećerom dat će izniman karamelni okus bez kojih čokoladni keksi nisu mogući, a ujedno će dati i pravu strukturu keksa.
Tijesto prije pečenja dobro ohladite.
Time ćete pomoći maslacu da se ponovno učvrsti, zbog čega će čokoladni cookiesi lijepo narasti. Uz to će biti i hrskaviji, a sredina mekana.
Upotrijebite čokoladne kapljice.
Upotrijebiti možete samo mliječnu, tamnu ili bijelu čokoladu, a možete i svake po malo, time će čokoladni keksi dobiti još zanimljiviji izgled.