Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni cookiesi koji će vam oduzeti dah

  • (7)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9
cokoladni cookiesi koji ce vam oduzeti dah

Jeste li i vi veliki obožavatelj američkih čokoladnih keksa, koje mnogi nazivaju i čokoladnim cookiesima? Radije ih pripremate sami ili pak kupujete u najbližoj trgovini? Ako ih zaista kupujete, onda svakako morate isprobati naš jednostavan čokoladni recept za ovu nadasve slasnu užinu!

Prije nego li se uhvatite pečenja keksa, pročitajte nekoliko naših savjeta koji će vam pomoći pripremiti ovu slasnu čokoladnu grickalicu:

Rastopljeni maslac je ključni korak do uspjeha.

U kombinaciji sa šećerom dat će izniman karamelni okus bez kojih čokoladni keksi nisu mogući, a ujedno će dati i pravu strukturu keksa.

Tijesto prije pečenja dobro ohladite.

Time ćete pomoći maslacu da se ponovno učvrsti, zbog čega će čokoladni cookiesi lijepo narasti. Uz to će biti i hrskaviji, a sredina mekana.

Upotrijebite čokoladne kapljice.

Upotrijebiti možete samo mliječnu, tamnu ili bijelu čokoladu, a možete i svake po malo, time će čokoladni keksi dobiti još zanimljiviji izgled.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladni cookiesi koji će vam oduzeti dah

  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9

Sastojci:

  • 115 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 70 g kristalnog šećera
  • 1 jaje
  • ½ čajne žličice praška za pecivo
  • 1 čajna žličica vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 190 g višenamjenskog brašna
  • 260 g čokoladnih kapljica

Upute za pripremu:

1. Korak U lončiću rastopite maslac i prelijte ga u veću posudu. Dodajte smeđi i kristalni šećer te miješajte na niskoj brzini kako bi mješavina postala potpuno glatka. U manjoj posudi umiješajte jaja i vanilin šećer te to dodajte u smjesu od maslaca i šećera. Miješajte srednjom brzinom da se svi sastojci dobro pomiješaju.
2. Korak U nastalu smjesu dodajte još prašak za pecivo i sol, a zatim lopaticom oprezno umiješajte brašno i miješajte dok tijesto ne postane glatko. Na kraju dodajte još čokoladne kapljice po svom izboru.
3. Korak Po pladnju rastegnite papir za pečenje i jušnom žlicom (ili žlicom za sladoled ako ju imate) oblikujte kekse s približno 5 centimetara razmaka jer za vrijeme pečenja narastu. Pokrijte ih prozirnom folijom za namirnice i pladanj stavite u hladnjak na barem 2 sata da se tijesto dobro ohladi
4. Korak

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-12,36 KN (1,64 €)
Skupaj:
111,21 KN (14,76 €)
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual