BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni kolač s višnjama

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 8
cokoladni kolac s visnjama

BAM tamna čokolada oduševit će vas svojom univerzalnošću, budući da ju možete upotrijebiti pri većini čokoladnih recepata. Idealna je za pripremu krema, ganachea, mousseova, sladoleda, keksa, biskvita i drugih kremastih čokoladnih struktura. Možemo je koristiti i za kalupiranje i pripremu čokoladnih dekoracija. Čokolada sadrži barem 55,6% kakao dijelova, pravi kakao maslac i pravu vaniliju, što se odražava u autentičnom i optimalnom gorko-slatkom okusu. Čokolada BAM namijenjena je svim onima koji peku doma, kao i profesionalnim slastičarima koji svojim slasticama žele staviti točku na "i" ovom izvrsnom čokoladom.

Recept za čokoladni kolač s višnjama.


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladni kolač s višnjama

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 8

Sastojci:

  • staklenka kompota od višanja
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 10 dkg maslaca
  • 5 žlica mlijeka
  • 4 jaja
  • 8 dkg šećera
  • 20 dkg brašna
  • prašak za pecivo

Upute za pripremu:

1. Korak U posudi iznad vodene kupelji rastopite komadiće čokolade za kuhanje i smekšani maslac. Kuhajte toliko vremena dok se čokolada potpuno ne rastopi. Više puta promiješajte.
2. Korak Zatim posebno istucite žumanjke i šećer. U tu smjesu dodajte rastopljenu čokoladu, mlijeko, brašno i prašak za pecivo. Posebno istucite još bjelanjke u čvrsti snijeg.
3. Korak Snijeg od bjelanjaka dodajte u smjesu i pripremite pladanj, obložen papirom za pečenje te ulijte polovicu mase. Zatim na to stavite polovicu količine višanja koje ćete zatim preliti preostalom masom. Pospite ostatak višanja.
4. Korak Pladanj stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva na približno 45 minuta. Čokoladni kolač s višnjama servirajte ohlađenog i po želji ukrašenog – možete ga preliti rastopljenom čokoladom ili ga samo posipati šećerom u prahu. Dobar tek!
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual