Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni muffini s bananom

  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 13
cokoladni muffini s bananom

Mekani čokoladni muffini s bananom i začinjeni cimetom, brzo su pripremljeni desert i ideja kako konzumirati prezrele banane. S njima biste mogli napraviti i kruh od banana, ali čokoladni muffini od banana definitivno su brža verzija. Temelj za pripremu su glavni sastojci koji se najčešće koriste u pečenju: brašno, šećer i mlijeko. Slijedite li upute pri pripremi, prijeći ćete tanku granicu između toga hoće li vaši čokoladni muffini od banane biti sočni ili će biti presuhi i bez okusa. Za okus čokolade koristili smo BAM tamnu čokoladu koja svojom univerzalnošću može zauzeti mjesto u svakom desertu.

BAM čokoladni savjet: samoj masi dodajte par žlica mlijeka i veliku količinu banana.

Za još više recepata za pripremu čokoladnih muffina kliknite ovdje.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladni muffini s bananom

  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 13

Sastojci:

  • 190 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 3 velike zrele banane
  • 85 g neslanog maslaca
  • 135 g smeđeg ili kokosovog šećera
  • 1 veliko jaje na sobnoj temperaturi
  • 1 žličica BAM paste od vanilije
  • 30 ml mlijeka
  • 100 g BAM tamne čokolade

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrijte pećnicu na 220 ° C. Kalupe za muffine (za 12 muffina ili upotrijebite papirnate kalupe za muffine) premažite maslacem.
2. Korak U srednjoj zdjeli promiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, cimet i muškatni oraščić. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
3. Korak Zatim zgnječite banane. Srednjom brzinom umutite i umiješajte otopljeni maslac, smeđi šećer, jaje, pastu od vanilije i mlijeko. Suhe sastojke ulijte u mokre sastojke, pa mješajte dok ne dobijete jednoličnu masu. Dodajte BAM tamnu čokoladu.
4. Korak Žlicom tijesto ulijte u kalupe za pečenje. Pecite 5 minuta na 220 ° C. Zatim postavite temperaturu pećnice na 180 ° C, i pecite dodatnih 16-18 minuta ili dok čačkalica koja je umetnuta u sredinu ne bude čista. Ostavite muffine da se ohlade u kalupu za pečenje 5 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku da se ohlade.
5. Korak Mafini će ostati svježi na sobnoj temperaturi nekoliko dana, a ako ih držite u hladnjaku ostati će svježi do tjedan dana. Dobar tek!

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-12,36 KN (1,64 €)
Skupaj:
111,21 KN (14,76 €)
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual