
Sastojci:
- 225 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 110 g šećera
- 1 čajna žličica paste od vanilije
- 25 g BAM kakaa u prahu
- 200 g BAM tamne čokolade
- 2 jaja
- 175 ml mlijeka
- 75 ml ulja
- goji jagode, borovnice
- Šećer u prahu
- Čokoladne kuglice
Upute za pripremu:
1
Najprije pomiješajte suhe sastojke: brašno prosijte s praškom za pecivo, dodajte šećer i vanilin šećer te kakao. Odvojeno pomiješajte mokre sastojke: odvojeno umutite žumanjke i bjelanjke. Dodajte mlijeko i ulje te voće. Na kraju još i snijeg.
2
Obje mase brzo pomiješajte. Kalupe za muffine napunite tijestom do polovice. U tijesto utisnite komadiće čokolade i prekrijte s još malo tijesta, tako da je puno do 2/3 jer muffini još narastu tijekom pečenja.
3
Na vrh muffina možete staviti još manje komadiće čokolade. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20-25 minuta na srednjoj rešetki. Vruće muffine izvadite iz kalupa i ostavite da se malo ohlade.
4
Pospite ih šećerom u prahu i poslužite. Možete ih ukrasiti i čokoladnom pjenom ili čokoladnim kuglicama.