
Sastojci:
- 2 jaja
- 25 dag šećera u prahu
- 20 g brašna
- 80 g 70% čokolade
- 70 g maslaca
Upute za pripremu:
1
Pećnicu upalimo na 180 stupnjeva. Na štednjak stavimo nešto veći lonac u koji nalijemo malo vode (oko 2 dl). Na lonac stavimo manju zdjelu u koju nadrobimo čokoladu i narežemo maslac. Pustimo kuhati na umjerenoj vatri da se maslac i čokolada rastope. Kada se čokolada rastopi dobro ju promiješamo kako bi dobili glatku smjesu i ostavimo da se malo ohladi.
2
Mikserom pjenasto umiješamo jaja i šećer u prahu. Dodamo brašno koje polako metlicom umiješamo u smjesu. Na kraju u smjesu umiješamo još ohlađenu čokoladu.
3
Kalupe u kojima ćemo peći sufle, dobro namažemo maslacem i pospemo kristalnim šećerom. U pripremljene kalupe ulijemo masu do ruba i nožem prijeđemo preko posudice da nastane ravna površina. Souffle pečemo 8–15 minuta (vrijeme pečenja ovisi o pećnici i kalupima). Pravilno pečen sufle je takav da je u unutrašnjosti tekući.
4
Pečen souffle izvadimo iz pećnice i poslužimo još vruće. Možemo ih jesti iz kalupa ili prevrnuti na tanjur. Uz to možemo ponuditi i kuglicu sladoleda.