BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladno torta s višnjama

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 7
cokoladno torta s visnjama

Torte nisu samo za proslave. Oni mogu uljepšati naše kišne vikende ili dosadne utorke. Pripremili smo recept za tortu sa sočnim trešnjama i čokoladnim biskvitom. Uz recepte u nastavku možete pripremiti tortu za osam komada.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 400 g kompota od višanja
  • 2 žlice mrvica
  • 100 g čokolade u prahu
  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 200 g mljevenih oraha

Upute za pripremu:

1
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i postepeno dodajte šećer (50 g). Posebno miksajte još maslac i preostali šećer.
2
Žumanjke zatim jedan za drugim umiješajte u masu od maslaca. Umiješajte još postepeno orahe, čokoladu u prahu i snijeg od bjelanjaka.
3
Zatim pripremite pladanj, obložen papirom za pečenje i u njega ulijte masu po kojoj jednakomjerno rasporedite višnje. Pladanj stavite u pećnicu, zagrijanu na 180 stupnjeva, na približno 50 minuta.
4
U međuvremenu pripremite preljev za tortu - čokoladu razlomite na male komadiće i zajedno s maslacem ju rastopite iznad vodene kupelji.
5
Rastopljenom čokoladom zatim prelijte tortu i po želji ju ukrasite kandiranim višnjama ili pospite šećerom u prahu.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual