Sastojci:
- 200g šećera
- 120 ml laganog kukuruznog sirupa
- 120 ml vode
- 120 ml vrhnja za šlag
- 60g maslaca
- 1 čajna žličica BAM paste od vanilije
- Prstohvat soli
- Začini po želji
Ako želite kod kuće napraviti karamel bombone koji se odlikuju bogatim okusom i savršenom teksturom, predstavljam vam detaljan recept koji će zadovoljiti sve ljubitelje ovih slatkih poslastica. Postupak je jednostavan, ali zahtijeva određenu preciznost. Slijedite ove korake i otkrijte radost stvaranja vlastitih, savršeno mekanih i raskošno ukusnih karamela.
Savjeti:
- Kako biste spriječili kristalizaciju, možete tijekom kuhanja s vremena na vrijeme premazati stijenke posude s malo vode.
- Možete dodati različite ekstrakti ili začini, kao što je cimet, za različite okuse, narančina kora ili čak malo morske soli na vrh karamela prije nego se stvrdnu.
Uz malo strpljenja i preciznosti, dobit ćete prekrasne domaće karamel bombone!