BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Domaće karamel bombone

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 20 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 8
domace karamel bombone

Ako želite kod kuće napraviti karamel bombone koji se odlikuju bogatim okusom i savršenom teksturom, predstavljam vam detaljan recept koji će zadovoljiti sve ljubitelje ovih slatkih poslastica. Postupak je jednostavan, ali zahtijeva određenu preciznost. Slijedite ove korake i otkrijte radost stvaranja vlastitih, savršeno mekanih i raskošno ukusnih karamela.

Savjeti:

- Kako biste spriječili kristalizaciju, možete tijekom kuhanja s vremena na vrijeme premazati stijenke posude s malo vode.

- Možete dodati različite ekstrakti ili začini, kao što je cimet, za različite okuse, narančina kora ili čak malo morske soli na vrh karamela prije nego se stvrdnu.

Uz malo strpljenja i preciznosti, dobit ćete prekrasne domaće karamel bombone!

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Domaće karamel bombone

  • Vrijeme pripreme: 20 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 8

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Pripremite lim za pečenje: Mali lim za pečenje ili pleh obložite papirom za pečenje i lagano ga namažite maslacem ili sprejom za kuhanje.
2. Korak Pomiješajte šećer, kukuruzni sirup i vodu: Pomiješajte šećer, kukuruzni sirup i vodu u velikom, dubokom loncu na srednje jakoj vatri. Miješajte dok se šećer potpuno ne otopi.
3. Korak Kuhajte bez miješanja: Kad zavrije, prestanite miješati i pustite da smjesa lagano krčka na srednje jakoj vatri dok ne postigne čvrstu fazu karamele (150°C na termometru za šećer). Povremeno provjerite pomoću termometra za šećer.
4. Korak Dodajte vrhnje i maslac: Kad postignete željenu temperaturu, maknite posudu s vatre i pažljivo umiješajte vrhnje za šlag (zagrijano), maslac, ekstrakt vanilije i sol. Smjesa će jako mjehuriti, pa budite oprezni.
5. Korak Ulijte u tepsiju: ​​Smjesu karamele odmah ulijte u pripremljenu tepsiju. U ovom trenutku možete dodati dašak začina slatkišu i pustiti mašti na volju. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom u hladnjaku nekoliko sati da se potpuno stegne.
6. Korak Izrežite i zamotajte: Kada se karamel stvrdne, izvadite ga iz kalupa i narežite na male bombone. Zamotajte svaki slatkiš u voštani papir ili plastičnu foliju za dulju svježinu.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-3,06 €
Ukupno:
27,54 €

O avtorju

Ana F.
Ustvarjalka vsebin
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual