BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Domaće karamel bombone

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 20 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 8
domace karamel bombone

Ako želite kod kuće napraviti karamel bombone koji se odlikuju bogatim okusom i savršenom teksturom, predstavljam vam detaljan recept koji će zadovoljiti sve ljubitelje ovih slatkih poslastica. Postupak je jednostavan, ali zahtijeva određenu preciznost. Slijedite ove korake i otkrijte radost stvaranja vlastitih, savršeno mekanih i raskošno ukusnih karamela.

Savjeti:

- Kako biste spriječili kristalizaciju, možete tijekom kuhanja s vremena na vrijeme premazati stijenke posude s malo vode.

- Možete dodati različite ekstrakti ili začini, kao što je cimet, za različite okuse, narančina kora ili čak malo morske soli na vrh karamela prije nego se stvrdnu.

Uz malo strpljenja i preciznosti, dobit ćete prekrasne domaće karamel bombone!

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Upute za pripremu:

1
Pripremite lim za pečenje: Mali lim za pečenje ili pleh obložite papirom za pečenje i lagano ga namažite maslacem ili sprejom za kuhanje.
2
Pomiješajte šećer, kukuruzni sirup i vodu: Pomiješajte šećer, kukuruzni sirup i vodu u velikom, dubokom loncu na srednje jakoj vatri. Miješajte dok se šećer potpuno ne otopi.
3
Kuhajte bez miješanja: Kad zavrije, prestanite miješati i pustite da smjesa lagano krčka na srednje jakoj vatri dok ne postigne čvrstu fazu karamele (150°C na termometru za šećer). Povremeno provjerite pomoću termometra za šećer.
4
Dodajte vrhnje i maslac: Kad postignete željenu temperaturu, maknite posudu s vatre i pažljivo umiješajte vrhnje za šlag (zagrijano), maslac, ekstrakt vanilije i sol. Smjesa će jako mjehuriti, pa budite oprezni.
5
Ulijte u tepsiju: ​​Smjesu karamele odmah ulijte u pripremljenu tepsiju. U ovom trenutku možete dodati dašak začina slatkišu i pustiti mašti na volju. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom u hladnjaku nekoliko sati da se potpuno stegne.
6
Izrežite i zamotajte: Kada se karamel stvrdne, izvadite ga iz kalupa i narežite na male bombone. Zamotajte svaki slatkiš u voštani papir ili plastičnu foliju za dulju svježinu.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-3,06 €
Ukupno:
30,60 €27,54 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual