BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Domaće knedle sa šljivama

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 9
domace knedle sa sljivama


Želite li impresionirati svoju obitelj i prijatelje nečim zaista posebnim? Pripremite domaće knedle sa šljivama.


Ova tradicionalna slovenska poslastica spaja meko tijesto punjeno BAM džemom od šljiva bez dodanog šećera, prekriveno zlatno smeđim mrvicama. Knedle sa šljivama nisu samo ukusne, već su i zabavne za napraviti - idealne za stvaranje nezaboravnih trenutaka u kuhinji.


Zamislite miris svježe kuhanih okruglica kako se širi vašom kuhinjom dok s ljubavlju pripremate ove ukusne knedle. Koristit ćemo svježi sir koji će tijestu dati posebnu mekoću i smrznuti džem od šljiva BAM koji će dati sočnu i slatku unutrašnjost. Ovaj recept je jednostavan i ugodan, idealan za obiteljsko kuhanje ili opuštena druženja s prijateljima.


Svakim korakom, od miješenja tijesta do oblikovanja knedli i konačnog pečenja mrvica, osjetit ćete užitak stvaranja i dijeljenja ukusnih domaćih jela.


Poslužite toplo i uživajte u ukusnim domaćim knedlama od šljiva.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

@bamchocolate.com Homemade plum dumplings ❤️✨ Imagine the smell of freshly cooked dumplings wafting through your kitchen. 🥰 The curd gives the dough a special softness and the frozen BAM plum jam without added sugar ensures a juicy and sweet interior. This recipe is perfect for family cooking or a relaxed get-together with friends. Every step brings the joy of creating and sharing delicious home-cooked meals. Serve warm and enjoy delicious homemade plum dumplings! Use promo code TIKTOK and get 15% discount on all BAM products. ✨ INGREDIENTS: BAM plum jam without added sugar 250 g cottage cheese 2 egg yolks 130 g flour Pinch of salt 40 g melted butter Crumbs Butter Sugar PREPARATION: 1. Fill the BAM plum jam into an ice cube tray and place in the freezer. 2. In a bowl, combine the cottage cheese, egg yolks, coarse flour, a pinch of salt and melted butter. Knead well to form a uniform dough. 3. Wrap the dough in plastic wrap and place it in the fridge for half an hour. 4. Divide the chilled dough into equal portions. Fill each part with frozen plum jam and shape into balls. 5. Cook the dumplings in lightly salted boiling water for about 10 minutes or until they float to the surface. 6. Meanwhile, fry the breadcrumbs in the butter until golden brown. 7. Drain the cooked dumplings and roll them in the fried breadcrumbs, then sprinkle them with a little sugar. 8. Serve warm and enjoy delicious homemade plum dumplings. ✨ #dumplings #dumplingsrecipe #comfortfood #plum #foodie #slovenia #bam ♬ Dolce Nonna - Wayne Jones & Amy Hayashi-Jones

Upute za pripremu:

1
Pekmez od šljiva BAM punite u kalup za led i stavite u zamrzivač.
2
U zdjeli pomiješajte svježi sir, žumanjke, začinsko brašno, prstohvat soli i otopljeni maslac. Dobro umijesiti da se dobije jednolično tijesto.
3
Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.
4
Ohlađeno tijesto podijelite na jednake dijelove. Svaki dio puniti smrznutim džemom od šljiva i oblikovati kuglice.
5
Knedle kuhajte u lagano posoljenoj ključaloj vodi otprilike 10 minuta ili dok ne isplivaju na površinu.
6
U međuvremenu na maslacu popržite mrvice dok ne porumene.
7
Kuhane knedle ocijedite i uvaljajte u popržene prezle pa ih malo pospite šećerom.
8
Poslužite se toplo i uživajte u ukusnim domaćim knedlama od šljiva.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,49 €
Ukupno:
4,90 €4,41 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual