Sastojci:
Za muffine:
- 250g brašna
- 40g BAM Crni kakao u prahu
- 115 g šećera
- 15 g praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 3 jaja
- 200 ml mlijeka
- 120 ml ulja
Za kremu:
- 200g BAM čokolada s narančo
- 100 ml vrhnja za šlag
Upute:
Priprema:
1
Pomiješajte suhe sastojke (brašno, kakao prah, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli) u velikoj zdjeli.
2
U drugu zdjelu razbiti 3 jaja, dodati 200 ml mlijeka i 120 ml ulja. Pomiješajte.
3
Pomiješajte suhe i mokre sastojke da dobijete homogenu masu bez grudica.
4
Smjesom punite kalupe za muffine i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta.
5
200g BAM narančaste čokolade preliti sa 100ml vrućeg vrhnja za šlag, sačekati da se čokolada otopi. Zatim ga stavite u hladnjak na najmanje 1 sat.
6
Kada se krema ohladi, umutiti je u čvrsti pjenast prah.
7
Nanesite kremu na kolače i dodajte jezivi ukras.
Bez glutena