Sastojci:
- 200 g BAM preljeva Mango
- 3 – 5 žlica šećera
- 1/2 žlice kukuruznog škroba
- 240 g brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
- 185 g maslaca
- 130 g smeđeg šećera
- 1 veliko jaje
- 1/2 žličice BAM paste od vanilije
Pločice od manga možete pripremiti i kad ste u velikoj žurbi jer su vrlo jednostavne za napraviti. Prije same pripreme dajemo još par jednostavnih savjeta i trikova kako bi priprema bila uistinu brza i laka.
Jedan od trikova koji ubrzavaju pripremu i osiguravaju puna usta okusa svakako je upotreba BAM preljeva Mango umjesto svježeg manga. Radi se o voćnom pripravku koji sadrži više od 70 % sočnog, slatkog i osvježavajućeg manga. Zbog svoje kremaste i slatke teksture, mango preljev je prikladan za uljepšavanje ljetnih slastica, primjerice laganog kolača ili pločica od manga.
Zagrijte pećnicu na 180 °C. U posudi pomiješajte mango, šećer i kukuruzni škrob. Dobro promiješajte i ostavite sa strane. U velikoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Hladan (važno: neka bude hladan!) neslani maslac narežite na komadiće i dodajte u brašno. Miješajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
Pomiješajte preostale sastojke: smeđi šećer, jaje i BAM pastu od vanilije. Zatim sastojke dodajte u suhu smjesu sa maslacem. Dobro izmiješajte – smjesa bi trebala biti lagano mrvičasta. Otprilike 2/3 smjese izlijte na dno pekača veličine 20 x 20 cm koji ste obložili papirom za pečenje.
Ulijte smjesu u posudu za pečenje kako biste dobili sloj mrvica. Dodajte smjesu od manga i ravnomjerno rasporedite. Zatim po vrhu posipajte ostatak mrvica. Sve pecite u pećnici 35 do 40 minuta.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi još 5 do 10 minuta. Zatim podignite papir za pečenje kako biste kolač izvadili iz pekača. Pustite da se ohladi još 15 do 20 minuta. Zatim pripremljeni kolač narežite kako biste dobili hrskave pločice od manga.