
Sastojci:
- 2 jogurt čaše šećera
- 2 jogurt čaše mlijeka
- 1 jogurt čaša vode
- 10 dkg kakaa u prahu
- 1 kg mlijeka u prahu
- lješnjaci
- orasi, grožđice, bademi, itd.
Upute za pripremu:
1
Pripremite toliko lješnjaka, oraha, badema ili grožđica da njima prekrijete dno pladnja u koji ćete uliti kuhanu čokoladu. U pladanj stavite papir za pečenje kako se čokolada ne bi prilijepila za dno.
2
U posudi pomiješajte šećer i kakao u prahu. Dok miješate ulijevajte vodu i mlijeko. Pristavite na vatru i kuhajte na niskoj temperaturi.
3
Neprestano miješajte da smjesa bude bez grudica. Kada mješavina zakipi, kuhajte još 5 minuta na umjerenoj vatri. Zatim žlicama polako umiješajte mlijeko u prahu i nastavite s kuhanjem na niskoj temperaturi još iduće 2 do 3 minute.
4
Čokoladnu smjesu prelijte u pladanj ali pazite da to ne bude debeli sloj jer se inače neće stvrdnuti. Pladanj stavite u hladnjak na približno 24 sata da se čokolada stvrdne. Dobar tek!