Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA14 FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Izrada domaće čokolade

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 15 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 7
izrada domace cokolade

Recept za izradu vlastite, domaće čokolade po svom ukusu.

Čokolada je nešto što možemo napraviti kod kuće. Po okusu su na vrhu ljestvice mliječna i tamna čokolada.

Svatko se voli zasladiti kockicom čokolade, a mlijećna čokolada je najpoznatija i najomiljenija kod svih. Sadrži do 10% kakao zrna i do 12% mliječnog praha, tekućeg ili kondenziranog mlijeka. Dodan je i šećer, a za bogatiji okus često i vanilija. Zbog toga je mliječna čokolada vrlo slatka, a osim osnovnih sastojaka može sadržavati i puno raznih dodataka, kao na primjer karamelu, lješnjake, jagode, kekse...

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Izrada domaće čokolade

  • Vrijeme pripreme: 15 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 7

Sastojci:

  • 2 jogurt čaše šećera
  • 2 jogurt čaše mlijeka
  • 1 jogurt čaša vode
  • 10 dkg kakaa u prahu
  • 1 kg mlijeka u prahu
  • lješnjaci
  • orasi, grožđice, bademi, itd.

Upute za pripremu:

1. Korak Pripremite toliko lješnjaka, oraha, badema ili grožđica da njima prekrijete dno pladnja u koji ćete uliti kuhanu čokoladu. U pladanj stavite papir za pečenje kako se čokolada ne bi prilijepila za dno.
2. Korak U posudi pomiješajte šećer i kakao u prahu. Dok miješate ulijevajte vodu i mlijeko. Pristavite na vatru i kuhajte na niskoj temperaturi.
3. Korak Neprestano miješajte da smjesa bude bez grudica. Kada mješavina zakipi, kuhajte još 5 minuta na umjerenoj vatri. Zatim žlicama polako umiješajte mlijeko u prahu i nastavite s kuhanjem na niskoj temperaturi još iduće 2 do 3 minute.
4. Korak Čokoladnu smjesu prelijte u pladanj ali pazite da to ne bude debeli sloj jer se inače neće stvrdnuti. Pladanj stavite u hladnjak na približno 24 sata da se čokolada stvrdne. Dobar tek!

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,69 €
Ukupno:
15,21 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual