Sastojci:
- 6 zrelih breskvi
- 2 kašike BAM prirodnog zaslađivača
- 1 žličica BAM paste od vanilije
- 1 žličica cimeta
- BAM Kokosovo ulje u spreju
- Sladoled ili grčki jogurt
Tražite li brz i jednostavan ljetni desert koji će očarati vaše nepce, pečene breskve s prirodnim zaslađivačem, pastom od vanilije i cimetom pravi su izbor. Ovaj prekrasan recept spaja slatkoću sočnih breskvi s toplim začinima kako bi stvorio nezaboravan okus ljeta. Svojom jednostavnom pripremom i bogatim okusima, ovaj desert je savršen za osvježenje nakon ručka ili večere.
Ispečene do savršenstva, breskve se karameliziraju i postaju još slađe, a prirodni zaslađivač, vanilija i cimet dodaju svoje čarobne note. Poslužite ih tople uz hladni sladoled od vanilije ili osvježavajući grčki jogurt za savršenu harmoniju okusa.
Voćni desert idealan je za svaki dan ili posebne prilike kada želite impresionirati svoje goste. Uz ovaj recept u nekoliko minuta možete napraviti pravo kulinarsko remek djelo koje će vam uljepšati svaki ljetni dan. Uživajte u slatkom i aromatičnom okusu!
Breskve dobro operite i obrišite kuhinjskom krpom. Prepolovite ih i izvadite im kosti. Prerežite breskvu na pola, a zatim uvrnite obje polovice u svoje smjerove da ih prepolovite. Malom žličicom izdubite košticu.
Svaku polovicu breskve poprskajte sprejom od kokosovog ulja, pospite prirodnim zaslađivačem, dodajte malo BAM paste od vanilije i pospite cimetom.
Zagrijte pećnicu na 190°C. Breskve stavite na pleh obložen papirom za pečenje, prerezanom stranom prema gore.
Pecite oko 20 minuta, odnosno dok breskve ne omekšaju. Ako želite mekše breskve, pecite ih duže.
Pečene breskve stavite na tanjur. U svaku polovicu dodajte kuglicu sladoleda od vanilije ili žlicu grčkog jogurta.