BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Kocke s mangom i malinom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 23
kocke s mangom i malinom

Svježe, ljetne i potpuno voćne. Sastoje se od biskvita od badema, kreme od malina, kreme od manga i želea od malina i manga. Kocke su pravi izbor kada želite nešto baš voćno i osvježavajuće. Unatoč tome što i maline i mango imaju poseban okus, u slasticama se slažu i više nego savršeno.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 100 g jaja (2 M jaja)
  • 60 g granuliranog šećera
  • 18 g ulja
  • 40 g glatkog brašna
  • 50 g mljevenih badema
  • 70 g vode
  • 10 g limun šećera
  • 65 g mascarpone sira
  • 50 g smrznutih malina
  • 40 g granuliranog šećera
  • 1 list želatine
  • 125 g slatkog vrhnja za šlag
  • 110 g smrznutih malina
  • 30 g vode
  • 30 g granuliranog šećera
  • 1,5 listića želatine

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja umutite sa šećerom na najjačoj brzini 10 minuta. Pred kraj mućenja u masu dodajte ulje i mutite još minut. Brašno prosijajte i pomiješate sa mljevenim bademima; lagano ga kuhačom umiješajte u masu od jaja.
2
Smjesu ravnomjerno rasporedite po tepsiji veličine 17 x 25 cm obloženoj papirom za pečenje (dno) i pecite 10 minuta. Pečeni biskvit ohladite na rešetki pa ga poprečno prerežite na dva tanka sloja.
1
Namočite želatinu u hladnoj vodi 5 minuta. Umutite slatko vrhnje u čvrsti šlag i ohladiti. Maline prokuhajte sa šećerom, ostavite sa strane i u njima otopitie ocijeđenu želatinu. Izmiksajte mascarpone sir, dodajte maline i dobro promiješajte da se sastojci sjedine. U dva koraka kuhačom umiješajte šlag.
2
Na podlogu stavite donji sloj biskvita, navlažite ga i postavite okvir. Premažite ga kremom od malina, zagladite površinu i stavite na hladno.
1
Namočite želatinu u hladnoj vodi za 5 minuta. Zagrijte preljev od manga s vodom do vrenja, ostavite sa strane i u njemu otopite ocijeđenu želatinu. Preljev ohladite do mlakog i prelijte preko kreme od malina. Stavite u zamrzivač na 5 minuta da se žele malo stvrdne pa na njega stavite drugi sloj biskvita i navlažite ga ostatkom šećerne otopine.
1
Namočite želatinu u hladnoj vodi za 5 minuta. Umutite slatko vrhnje u čvrsti šlag i ohladite. Bijelu čokoladu otopite. Zagrijte pire od manga i u njemu otopite ocijeđenu želatinu. Još topao pire glatko izmiješajte s otopljenom čokoladom pa kuhačom u dva koraka lagano umiješajte šlag. Kremu ravnomjerno rasporedite po biskvitu i staviti na hladno.
1
Namočite želatinu u hladnoj vodi 5 minuta. Maline, šećer i vodu prokuhajte pa vilicom zgnječite maline. Ocijeđenu želatinu otopiti u pireu od malina i pire ohladiti do mlakog. Prelijte ga kremom od manga i stavite kocke u hladnjak na najmanje 6 sati.
2
Ohlađene kocke narežite na 10 jednakih pravokutnika i ukrasite po želji.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,68 €
Ukupno:
26,80 €24,12 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual