
Sastojci:
- 2 jaja
- 120 g žumanjaka
- 210 g šećera
- 120 g keksa od kakaa
- 180 ml bademovog mlijeka
- 1 žličica BAM paste od vanilije
- 100 g maslaca
- 120 g punozrnatog brašna
- 50g BAM bademovog brašna
- 22 g kvasca
- 200 g BAM tamne čokolade
- 100 ml mlijeka
Upute za pripremu:
1
U posudu stavite jaja, žumanjke i šećer i miješajte oko 10 minuta.
2
Kekse od kakaa zdrobite u posebnoj posudi i pomiješajte s brašnom.
3
Zavrijte bademovo mlijeko i dodajte maslac i pastu od vanilije.
4
U smjesu od jaja sa šećerom umiješajte vruće mlijeko s maslacem i pastom od vanilije.
5
Dodajte punozrnato brašno, bademovo brašno, smjesu s keksima i kvasac. Miješajte dok smjesa ne postane jednolična.
6
Zatim smjesu ulijte u kalup i pecite na 180 stupnjeva od 50 do 55 minuta.
1
BAM čokoladu otopite s mlijekom i prelijte preko pečenog kolača. Ako želite, kolač možete ukrasiti narezanim bademima. Dobar tek!