
Sastojci:
- 300 g batata
- 25 g glatkog brašna
- 2 jaja
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 45 g BAM crnog kakaa u prahu
- 75 g javorovog sirupa (po želji)
- 70 g prirodnog maslaca od kikirikija
- 50 g otopljenog maslaca
- 90 g BAM črne čokolade
- 1 žličica BAM paste od vanilije
Upute za pripremu:
1
Batat operite, ogulite i narežite na male kockice. Kuhajte krumpir u kipućoj vodi dok ne omekša. Zatim ocijedite i zgnječite u pire.
2
Otopite maslac u maloj posudi pa dodajte BAM tamnu čokoladu. Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smjesa postane glatka. Maknite sa štednjaka i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
3
U velikoj zdjeli pomiješajte slatki krumpir, javorov sirup, jaja i BAM pastu od vanilije. Miješajte dok ne postane glatko.
4
U drugu zdjelu pomiješajte brašno, BAM crni kakao prah, prašak za pecivo i sol. Zatim postupno dodajte suhe sastojke u mokru smjesu batata, cijelo vrijeme miješajući.
5
Pripremljenu smjesu izliti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Zagrijte pećnicu na 180°C. Pecite brownies oko 25-30 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
6
Kada su browniesi pečeni ostaviti ih da se ohlade u tepsiji pa ih iseći na kvadrate.