Sastojci:
- 20 g maslaca
- 120 g šećera
- 2 žličice BAM paste od lješnjaka
- 2 jaje
- 400 g brašna
- 0,5 žličice praška za pecivo
- 1 čajna žličica mješavine začina BAM Keksi & Kolači
- 0,5 žličice soli
Kad se ljeto polako oprašta, a zrak počne osjećati svježinu, vrijeme je da se vratimo u kuhinju i počastimo se nečim toplim i domaćim. Hladniji dani traže ugodnu atmosferu koju možete stvoriti uz mirisne kolačiće. Mekani i punog okusa, keksići s maslacem savršeni su način da se ugrijete uz šalicu čaja ili kave dok lišće opada, a priroda se pretvara u svoje jesenske boje.
U ovom receptu koristili smo BAM pastu od lješnjaka koja keksima daje prekrasan, orašasti okus i aromu koja se odlično slaže s maslacem. Za one koji žele isprobati nešto novo, preporučujemo eksperimentiranje s BAM pastom od pistacija koja će kolačićima dati poseban štih i jedinstvenu boju koja osvaja na prvi pogled. Međutim, ako ste ljubitelj bezvremenske klasike, BAM pasta od vanilije je uvijek pouzdan i ukusan izbor koji nikada neće razočarati.
Pripremimo se za stvaranje ukusnih kolačića s maslacem koji će nas ugrijati i uljepšati nam večeri. Ovi kolačići odličan su izbor i za druženja s prijateljima i obitelji jer će impresionirati i mlade i velike. Uživajmo u slatkom stvaranju i dijeljenju ovih ugodnih trenutaka.
U velikoj zdjeli miksajte omekšali maslac sa šećerom dok ne dobijete svijetlu i glatku smjesu. Zatim umiješajte BAM pastu od lješnjaka i dodajte jedno po jedno jaje i dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine.
U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, BAM mješavinu začina i sol. Postupno dodajte suhe sastojke u mokre i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
Tijesto razvaljajte valjkom na željenu debljinu. Preporučamo da ih radije razvaljate tanje jer su tako keksići jako fini. Kolačiće slažite na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući dovoljno razmaka između njih.
Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite kolačiće 10-12 minuta dok ne porumene. Pazite da ih ne prepečete. Ako smo ih tanje razvaljali, kraće ih pečemo.
Nakon pečenja prebacite ih na rešetku da se potpuno ohlade. Dobar tek!