
Sastojci:
- 450 ml mlijeka
- 100 g šećera
- 4 velika žumanjka
- 40 g kukuruznog škroba
- 2 žlice BAM paste od vanilije
- 2 žlice neslanog maslaca, omekšalog
- Ili BAM krema od vanilije
Princeze su slastica bazirana na rolanom tijestu i nadjevu. Sama priprema peciva obično se veže uz pomisao iz noćne more jer često ne uspije iz prvog pokušaja, a često i iz drugog. Ali ako se dobro pripremite prije pečenja, veća je vjerojatnost da ćete uspjeti. Predlažemo da se točno pridržavate sastojaka i količina navedenih u receptu, a još jedno važno pravilo je da ne otvarate vrata pećnice tijekom pečenja.
Pravilno pripremljeno tijesto je glatko, elastično i sjajno, a zahvatanjem tijesto klizi s lopatice u obliku slova V. Ovo tijesto je prava podloga za princeze kekse, koji se obično pune kremom od vanilije.
Ako tijesto nije potpuno isto, ovdje možete pronaći trikove i savjete kako ispraviti grešku.
Krema od vanilije je najčešće korišteni nadjev za princeze. Krema od vanilije također je u biti slastičarska krema. Riječ je o gustom kremu od mlijeka, šećera, jaja i kukuruznog škroba ili brašna. Za pripremu kreme od vanilije ne zaboravite na glavni sastojak - vaniliju.