
Sastojci:
- 84g maslaca
- 35g bijelog brašna
- 30g BAM bademovog brašna
- prstohvat soli
- 2 srednja jaja
- 70g šećera
- 1 pumpica BAM paste od vanilije
Upute za pripremu:
1
Otopite maslac u loncu na srednje jakoj vatri. Zagrijavajte dok se ne stvore pjena i mjehurići. Neprestano miješajte tijekom zagrijavanja, maslac je gotov kad se na dnu posude počnu nakupljati mali smeđi komadići, pjena je blago zlatne boje, a maslac ima orašast miris.
2
Maknite s vatre i ulijte u posudu i ostavite da se ohladi.
3
U posebnoj posudi pomiješajte brašno, bademovo brašno i sol.
4
U posebnoj posudi miksajte jaja, šećer i vaniliju dok se ne stvori blijeda, mekana i prozračna smjesa (5-7 minuta). Smjesi dodajte mješavinu brašna i izmiješajte željeznom pjenjačom.
5
Pokrijte tijesto i ostavite da odstoji 1 sat na sobnoj temperaturi.
6
Kad je tijesto gotovo, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, podmažite kalup za madeleine i lagano ga pospite brašnom. U svaki model stavite 1 žlicu tijesta i pecite 8-10 minuta, odnosno dok ne postane lijepa žuto-smeđa.
7
Ostavite da se ohlade, a zatim otopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici i umočite madeleine u nju. Stavite na rešetku da se ocijedi višak čokolade i po želji pospite dodacima.
8
Dobivene madeleine lijepo su sočne zbog badema, tako da ih možete držati u zatvorenoj posudi nekoliko dana!