BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Madeleine s bademima i Ruby čokoladom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 8
madeleine s bademima i ruby cokoladom

Ruby čokolada najveća je novost u čokoladi u posljednjih 80 godina. Nastaje od zrna kakaa posebnim postupkom i zadržava ružičastu boju. Ruby nudi snažan senzorni osjećaj, potpuno novo iskustvo okusa: nije ni gorka, ni mliječna ni slatka, već se sastoji od voćnog okusa svježeg jagodičastog voća i izvrsne glatkoće.

Ovoga puta koristili smo Ruby čokoladu kao preljev u sočnim madeleinema s bademovim brašnom.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Upute za pripremu:

1
Otopite maslac u loncu na srednje jakoj vatri. Zagrijavajte dok se ne stvore pjena i mjehurići. Neprestano miješajte tijekom zagrijavanja, maslac je gotov kad se na dnu posude počnu nakupljati mali smeđi komadići, pjena je blago zlatne boje, a maslac ima orašast miris.
2
Maknite s vatre i ulijte u posudu i ostavite da se ohladi.
3
U posebnoj posudi pomiješajte brašno, bademovo brašno i sol.
4
U posebnoj posudi miksajte jaja, šećer i vaniliju dok se ne stvori blijeda, mekana i prozračna smjesa (5-7 minuta). Smjesi dodajte mješavinu brašna i izmiješajte željeznom pjenjačom.
5
Pokrijte tijesto i ostavite da odstoji 1 sat na sobnoj temperaturi.
6
Kad je tijesto gotovo, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, podmažite kalup za madeleine i lagano ga pospite brašnom. U svaki model stavite 1 žlicu tijesta i pecite 8-10 minuta, odnosno dok ne postane lijepa žuto-smeđa.
7
Ostavite da se ohlade, a zatim otopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici i umočite madeleine u nju. Stavite na rešetku da se ocijedi višak čokolade i po želji pospite dodacima.
8
Dobivene madeleine lijepo su sočne zbog badema, tako da ih možete držati u zatvorenoj posudi nekoliko dana!

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,98 €
Ukupno:
19,80 €17,82 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual