Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Madžarska tradicionalna torta: doboš

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 13
madzarska tradicionalna torta: dobos


Tortu, koja je zbog sastojaka i pripreme dobila nadimak „elegantna torta”, osmislio je i nadjenuo joj naziv mađarski slastičar Jozsef C. Dobos davne 1884. Doboš torta je mađarska biskvitna torta sa sedam tankih slojeva. Slojevi su ispunjeni bogatom kremom od čokolade i maslaca, a gornji sloj torte preliven je karamelom. Doboš torta može se posuti mljevenim lješnjacima, kestenima, orasima ili bademima.


Ljubitelji karamele mogu potražiti ostale slastice s karamelom OVDJE.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Madžarska tradicionalna torta: doboš

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 13

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrij pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva.
2. Korak U velikoj zdjeli pomiješaj maslac, šećer i miješajte dok smjesa ne postane rahla i spužvasta.
3. Korak Zatim umuti 4 jaja, jedno za drugim. Dodaj brašno i BAM pastu od vanilije i miješaj sve dok ne dobiješ ujednačenu smjesu.
4. Korak Dno pekača promjera 23 cm lagano premaži maslacem. Predlažem da svaki sloj torte pečeš zasebno, jer na ovaj način dobiješ ujednačene slojeve.
5. Korak Peci svaki sloj 7 minuta ili dok rubovi malo ne porumene.
1. Korak Odvojeno otopi BAM mliječnu i tamnu čokoladu u vodenoj kupki. 
2. Korak U velikoj posudi istuci 1 kg maslaca. Najprije muti 2 minute pri minimalnoj brzini, a zatim 3 minute pri srednjoj brzini i 5 minuta pri maksimalnoj brzini.
3. Korak Stavi u posudu pet bjelanjaka i šećer i polako zagrijavaj na približno 50 Celzijevih stupnjeva. Prebaci u posudu za miješanje i snažno istuci. Muti sve dok se ne stvore čvrsti vrhovi.
4. Korak Smjesi dodaj ohlađenu čokoladu i maslac pomiješan sa šećerom. Stavi smjesu u hladnjak.
1. Korak Pripremi pečeni sloj biskvita i stavi ga na rešetke. Stavi papir za pečenje ispod rešetki kako bi se ocijedio višak preljeva od karamele.
2. Korak U mali lonac stavi šećer i vodu.
3. Korak Kuhaj dok se šećer potpuno ne otopi. Bez miješanja kuhaj dok se šećer ne otopi i poprimi zlatno-smeđu boju.
4. Korak Kad se šećer otopi i pretvori se u kremasti karamel, prelij ga po pripremljenom sloju biskvita dok je još vruć. Možeš upotrijebiti i BAM preljev od slane karamele.
5. Korak Zareži pripremljeni sloj karamele nožem tako da podijeliš tortu na šesnaest jednakih komada. Pazi da ne zarežeš preduboko.
1. Korak Kremu pripremljenu od maslaca i čokolade ravnomjerno rasporedi po sloju biskvita. Ponavljaj postupak sve dok ti ne ostane samo gornji sloj torte (već premazan preljevom od karamele). Odvoji malo kreme sa strane za premazivanje torte.
2. Korak Preostalim nadjevom premaži tortu. Po želji ukrasi mljevenim lješnjacima. Tradicionalnu mađarsku tortu stavi u hladnjak i posluži je hladnu.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-3,56 €
Ukupno:
32,04 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual