NOVO: Preljev Ananas Mango sa 70% udjela voća, koji spaja egzotične okuse ananasa i manga.

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Madžarska tradicionalna torta: doboš

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 13
madzarska tradicionalna torta: dobos


Tortu, koja je zbog sastojaka i pripreme dobila nadimak „elegantna torta”, osmislio je i nadjenuo joj naziv mađarski slastičar Jozsef C. Dobos davne 1884. Doboš torta je mađarska biskvitna torta sa sedam tankih slojeva. Slojevi su ispunjeni bogatom kremom od čokolade i maslaca, a gornji sloj torte preliven je karamelom. Doboš torta može se posuti mljevenim lješnjacima, kestenima, orasima ili bademima.


Ljubitelji karamele mogu potražiti ostale slastice s karamelom OVDJE.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Upute za pripremu:

1
Zagrij pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva.
2
U velikoj zdjeli pomiješaj maslac, šećer i miješajte dok smjesa ne postane rahla i spužvasta.
3
Zatim umuti 4 jaja, jedno za drugim. Dodaj brašno i BAM pastu od vanilije i miješaj sve dok ne dobiješ ujednačenu smjesu.
4
Dno pekača promjera 23 cm lagano premaži maslacem. Predlažem da svaki sloj torte pečeš zasebno, jer na ovaj način dobiješ ujednačene slojeve.
5
Peci svaki sloj 7 minuta ili dok rubovi malo ne porumene.
1
Odvojeno otopi BAM mliječnu i tamnu čokoladu u vodenoj kupki. 
2
U velikoj posudi istuci 1 kg maslaca. Najprije muti 2 minute pri minimalnoj brzini, a zatim 3 minute pri srednjoj brzini i 5 minuta pri maksimalnoj brzini.
3
Stavi u posudu pet bjelanjaka i šećer i polako zagrijavaj na približno 50 Celzijevih stupnjeva. Prebaci u posudu za miješanje i snažno istuci. Muti sve dok se ne stvore čvrsti vrhovi.
4
Smjesi dodaj ohlađenu čokoladu i maslac pomiješan sa šećerom. Stavi smjesu u hladnjak.
1
Pripremi pečeni sloj biskvita i stavi ga na rešetke. Stavi papir za pečenje ispod rešetki kako bi se ocijedio višak preljeva od karamele.
2
U mali lonac stavi šećer i vodu.
3
Kuhaj dok se šećer potpuno ne otopi. Bez miješanja kuhaj dok se šećer ne otopi i poprimi zlatno-smeđu boju.
4
Kad se šećer otopi i pretvori se u kremasti karamel, prelij ga po pripremljenom sloju biskvita dok je još vruć. Možeš upotrijebiti i BAM preljev od slane karamele.
5
Zareži pripremljeni sloj karamele nožem tako da podijeliš tortu na šesnaest jednakih komada. Pazi da ne zarežeš preduboko.
1
Kremu pripremljenu od maslaca i čokolade ravnomjerno rasporedi po sloju biskvita. Ponavljaj postupak sve dok ti ne ostane samo gornji sloj torte (već premazan preljevom od karamele). Odvoji malo kreme sa strane za premazivanje torte.
2
Preostalim nadjevom premaži tortu. Po želji ukrasi mljevenim lješnjacima. Tradicionalnu mađarsku tortu stavi u hladnjak i posluži je hladnu.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-4,46 €
Ukupno:
44,60 €40,14 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual