BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Mekani kolačići od kokosa

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 8
mekani kolacici od kokosa

Ovi kolačići su izrazito pahuljasti i doslovno se tope u ustima, a zahvaljujući dodatku kokosovog brašna imaju prekrasan egzotični štih. Svježa limunova korica dodaje ugodnu aromu citrusa koja se savršeno slaže sa slatkoćom kolačića. BAM pasta od vanilije daje nježan okus vanilije.


Idealne su za svaku priliku - bilo da se radi o opuštenom popodnevnom čaju ili posebnom događaju na kojem želite impresionirati svoje goste nečim jedinstvenim.


Priprema im je jednostavna pa ih možete lako pripremiti čak i ako nemate puno iskustva s pečenjem.


Uživajte u ovim finim kolačićima koji će svojom mekoćom i mirisom očarati sve ljubitelje slastica!

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Mekani kolačići od kokosa

  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 8

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 100 g kokosovog brašna
  • 150 g maslaca (sobne temperature)
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica BAM paste od vanilije
  • naribana korica limuna

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite tepsiju obloženu papirom za pečenje.

2. Korak

U velikoj zdjeli za miješanje tucite zajedno maslac i šećer u prahu dok ne postanu svijetli i pjenasti.

3. Korak

Dodajte jaje, BAM pastu od vanilije i naribanu koricu limuna i nastavite miksati dok se svi sastojci dobro ne sjedine.

4. Korak

U drugoj posudi pomiješajte brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo. U smjesu s maslacem postupno dodajte suhe sastojke i miješajte dok ne dobijete jednolično tijesto.

5. Korak

Žličicom grabite male količine tijesta i oblikujte kuglice. Stavite ih na pripremljeni lim za pečenje, a između njih ostavite razmak da se rašire tijekom pečenja.

6. Korak

Pecite kolačiće u prethodno zagrijanoj pećnici oko 12-15 minuta ili dok rubovi lagano ne porumene. Pazite da se ne prepeku jer trebaju ostati mekani.

7. Korak

Ostavite kolačiće na plehu da se malo ohlade, a zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.


Savjet: Za dodatnu aromu u tijesto možete dodati i malo naribanog đumbira.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
8,91 €

O avtorju

Maja K.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual