
Sastojci:
- 100 g BAM mliječne čokolade bez dodatka šećera
- 2 dcl slatkog vrhnja
- 1 list želatine (ili odgovarajuća količina želatine u prahu)
- 1 žlica šećera (po želji)
- 100g BAM namaza od pistacija
- 1dl slatkog vrhnja
- 1 list želatine (ili odgovarajuća količina želatine u prahu)
- Nasjeckani pistacije
- 4 jednoporciona prstena ili silikonska kalupa za torte
Upute za pripremu:
1
Čokoladu otopite na parnoj kupelji ili u mikrovalnoj na niskoj temperaturi, pazeći da se ne pregrije. Želatinu potopiti u hladnu vodu 5-10 minuta da nabubri.
2
Za to vrijeme umutiti 1,5 dl slatkog vrhnja. Želatinu ocijediti i otopiti u 0,5 dl vrućeg vrhnja ili vode.
3
Otopljenu želatinu umiješajte u otopljenu čokoladu pa pažljivo umiješajte šlag. Mousse od čokolade rasporedite po modelima i stavite u hladnjak da se stegne.
1
Dobro izmiksajte namaz od pistacija. Istucite slatko vrhnje sa šećerom u prahu.
2
Želatinu namočiti, ocijediti i otopiti kao za mousse. Želatinu umiješajte u namaz od pistacija pa pažljivo umiješajte šlag.
3
Kremu od pistacija nježno ulijte na već stvrdnuti čokoladni mousse i vratite u hladnjak da se stegne.
1
Kad se oboje stvrdne, lagano skinite prstenove ili silikonske modele. Ukrasite kolače nasjeckanim pistacijama i poslužite.