BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Mramorni kolač s espressom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 19
mramorni kolac s espressom

Recept priča priču u kojoj se intenzivni espresso od tamne čokolade susreće s maslačnom vanilijom i zajedno stvaraju mramorni espresso kolač.


Ovo bi mogla postati vaša omiljena vrsta slastice jer je zaista ukusna, jedinstvena i što je najbolje izgleda vrlo elegantno. No, tu eleganciju nije teško postići, dapače, posve se jednostavno priprema.


Mramorni tart neće biti presladak i može se poslužiti i za doručak i kao desert uz popodnevnu šalicu čaja.


Mramorni kolač sastoji se od 3 dijela:


  • Buttery spužvica od vanilije: super vlažna spužvica guste teksture i lijepog okusa vanilije koja se savršeno slaže s espressom.
  • Čokoladna espresso torta: biskvit od vanilije premazat će se bogatom čokoladnom espresso smjesom. Ali zato ne trebamo raditi dva različita biskvita, već samo mijesimo jedan s drugim.
  • Prelijte komadićima čokolade za espresso. Taman je, sladak i vrlo čokoladan.
Za ljubitelje kave također se služe:


  • RECEPT: Espresso keksi od čokolade i vanilije
  • RECEPT: Klasični tiramisu
  • RECEPT: Affogato čokoladni mousse


I za ljubitelje mramornih kolača:


  • RECEPT: Mramorni kolač s jogurtom
  • RECEPT: Karamel mramorni kolač
  • RECEPT: Mramorni kolač s vrhnjem
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Mramorni kolač s espressom

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 19

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za pečenje 20 cm x 10 cm x 6 cm namastite i obložite papirom za pečenje. Da bi se čokolada i espresso izmrvili, stavite brašno, šećer, BAM kakao prah, espresso i sol u malu zdjelu. Dodajte maslac i utrljajte ga prstima dok se ne stvore mrvice veličine graška. U početku će se činiti malo suhim, no tekstura će se promijeniti kako budete nastavili s radom.
2. Korak Postepeno umiješajte jaja, pa dodajte BAM pastu od vanilije. Smanjite brzinu miksera na nisku. Umutiti polovinu suhih sastojaka, zatim svu kiselo vrhnje, pa dodati preostale suhe sastojke. Vratite brzinu miksera na srednju i mutite dok se sastojci ne sjedine. Četvrtinu smjese prebacite u manju posudu i dodajte otopljeni espresso i kakao. Miješajte smjesu drvenom kuhačom dok ne postane glatka.
3. Korak Velikom žlicom počnite naizmjenično spuštati kuglice tijesta u pripremljenu posudu u šahovskom rasporedu dok ne potrošite smjesu. Šipkom umiješajte dvije smjese jednu u drugu kako biste dobili efekt 'mramoriranja', pazeći da ne pretjerate. Prelijte komadićima čokolade i espressom.
4. Korak Kolač pecite 50 do 55 minuta dok ne porumeni. Ostavite kolač da se hladi u kalupu još 15 minuta, a zatim ga stavite na rešetku da se dodatno ohladi. Prije posluživanja pospite slastičarskim šećerom.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,38 €
Ukupno:
21,42 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual