Mramorni kolač s espressom
Vrijeme pripreme:
1 h 30 min
Zahtjevnost:
2
Broj sastojaka:
19
|
|
Recept priča priču u kojoj se intenzivni espresso od tamne čokolade susreće s maslačnom vanilijom i zajedno stvaraju mramorni espresso kolač.
Ovo bi mogla postati vaša omiljena vrsta slastice jer je zaista ukusna, jedinstvena i što je najbolje izgleda vrlo elegantno. No, tu eleganciju nije teško postići, dapače, posve se jednostavno priprema.
Mramorni tart neće biti presladak i može se poslužiti i za doručak i kao desert uz popodnevnu šalicu čaja.
Mramorni kolač sastoji se od 3 dijela:
- Buttery spužvica od vanilije: super vlažna spužvica guste teksture i lijepog okusa vanilije koja se savršeno slaže s espressom.
- Čokoladna espresso torta: biskvit od vanilije premazat će se bogatom čokoladnom espresso smjesom. Ali zato ne trebamo raditi dva različita biskvita, već samo mijesimo jedan s drugim.
- Prelijte komadićima čokolade za espresso. Taman je, sladak i vrlo čokoladan.
Za ljubitelje kave također se služe:
- RECEPT: Espresso keksi od čokolade i vanilije
- RECEPT: Klasični tiramisu
- RECEPT: Affogato čokoladni mousse
I za ljubitelje mramornih kolača:
- RECEPT: Mramorni kolač s jogurtom
- RECEPT: Karamel mramorni kolač
- RECEPT: Mramorni kolač s vrhnjem