BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Mramorni kolač s jogurtom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9
mramorni kolac s jogurtom

Mramorni kolač s jogurtom slastica je poznata mnogim ljudima diljem svijeta. No, kako se radi o tako poznatoj slastici, postoje mnoge njezine varijante koje ipak zadovoljavaju različite ukuse i sklonosti.

Jedna od takvih verzija je mramorni kolač s jogurtom, koji kombinira klasični okus kolača od vanilije s bogatim, čokoladnim okusom kakaovog praha.

1. Kako pripremiti mramorni kolač s jogurtom?

Porijeklo mramornog kolača seže u Njemačku, gdje je bio poznat kao "Marmorkuchen". Ovo pecivo karakterizira tradicionalni uzorak koji stvara tijesto od vanilije i čokolade spojenih u vrtložni uzorak.

Mramorni tart s jogurtom modernija je verzija recepta, no i dalje će oduševiti i najzahtjevnija nepca navikla na tradicionalne recepte. Jogurt se stoljećima koristi u pekarstvu i zaista je svestran sastojak. Dodaje okus i sočnu teksturu pečenim proizvodima. Jogurt dodan u recept za mramorni kolač stvara kremastu teksturu i pomaže u sprječavanju isušivanja tijekom pečenja.

Uz mramorni kolač s jogurtom možete dodati:

  • RECEPT: Mramorni kolač s vrhnjem
  • RECEPT: Karamel mramorni kolač
  • RECEPT: Mramorni kolač s espressom

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Mramorni kolač s jogurtom

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrijte pećnicu na 180°C. Pleh namazati maslacem. U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U posebnoj velikoj zdjeli, miješajte omekšali maslac i šećer električnom miješalicom dok ne postanu svijetli i pjenasti, oko 3 do 4 minute.
2. Korak Zatim umutite jaja i dodajte BAM pastu od vanilije. Postupno dodajte mješavinu brašna i miješajte na niskoj brzini dok se sastojci ne sjedine. U smjesu dodajte jogurt i miješajte dok se jogurt ne sjedini s ostalim sastojcima. U zasebnu malu posudu dodajte kakao prah i vruću vodu i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
3. Korak Polovicu običnog tijesta stavite u pripremljenu posudu za tijesto, a zatim prelijte tijestom od kakaa. Nastavite dok ne potrošite oba tijesta. Koristeći nož ili ražanj, vrtite tijesto kako biste stvorili efekt mramora. Pecite 45 do 50 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista. Pustite kolač da se ohladi u kalupu između 10 i 15 minuta, zatim ga pažljivo preokrenite na rešetku da se potpuno ohladi.
4. Korak Kada se kolač ohladi, po želji ga pospite šećerom u prahu ili prelijte omiljenom glazurom. Izrežite i poslužite.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,38 €
Ukupno:
21,42 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual