BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Muffini s pistacijama i nadjevom od jagoda

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 20
muffini s pistacijama i nadjevom od jagoda mogu biti izvrsna slastica kada zelite oduseviti orasasto-vocnim okusom

Muffini s pistacijama i nadjevom od jagoda mogu biti izvrsna slastica kada želite oduševiti orašasto-voćnim okusom. Okus pistacija nije prejak jer upotrebljavamo prave pistacije, a ne umjetne arome. Kad se doda intenzivan okus jagode, okusni pupoljci uistinu će uživati! U smjesu za muffine dodat ćemo mljevene pistacije. Dodat ćemo komadiće pistacija koji postanu izuzetno mekani kad se muffini ispeku. Komadići pistacija su mali i umjesto neprikladne strukture dat će nam samo prepoznatljiv okus pistacija.

BAM savjet: u našim receptima za muffine upotrijebit ćemo i jaja. Veličina jaja utječe na omjer sastojaka, odnosno teksturu i okus. Vjerojatno vam se već dogodilo da ste točno pratili recept, a rezultat nije bio onakav kakav ste očekivali. U takvom je slučaju gotovo uvijek kriva veličina jaja, koja je ili premalena ili prevelika u odnosu na količinu (prije svega) suhih sastojaka. Stoga, ako recept zahtijeva određenu veličinu jaja, te se upute treba pridržavati.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 112 g neslanih oljuštenih pistacija (bez ljuske)
  • 200 g brašna
  • 3/4 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 1/4 žličice soli
  • 115 g neslanog maslaca omekšanog na sobnu temperaturu
  • 200 g šećera
  • 2 žličice BAM paste od vanilije
  • 3 velika bjelanjka sobne temperature
  • 3/4 žličice čistog ekstrakta badema
  • 120 g punomasnog kiselog vrhnja, sobne temperature
  • 120 ml punomasnog mlijeka sobne temperature
  • po izboru: 1 mala kapljica zelene prehrambene boje

Upute za pripremu:

1
Pistacije sameljite u fine mrvice.
2
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Kalup za 12 muffina obložite papirnatim košaricama za muffine.
3
Pripremite muffine. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i 3/4 šalice mrvica pistacija. Ostatak mrvica pistacija sačuvajte za ukrašavanje.
4
Ručnim ili samostojećim mikserom koji je opremljen nastavkom s lopaticom pri visokoj brzini tucite maslac dok ne dobijete glatku i kremastu teksturu – približno 1 minutu. Dodajte šećer i tucite pri visokoj brzini još 2 minute dok smjesa ne postane kremasta. Dodajte bjelanjke, BAM pastu od vanilije i ekstrakt badema. Tucite pri srednjoj do visokoj brzini dok se sastojci ne sjedine, zatim umiješajte kiselo vrhnje. Miješajte niskom brzinom, dodajte suhe sastojke i miješajte dok se ne sjedine. Dok mikser još uvijek radi na niskoj brzini, polako ulijevajte mlijeko dok se ne sjedini. Pazite da na dnu posude ne bude grudica. Tijesto će biti malo gusto.
5
Papirne košarice napunite smjesom samo do ⅔. Pecite 19 – 22 minute. Muffini se prije dodavanja glazure moraju do kraja ohladiti.
6
Pripremite glazuru. Upotrijebite mikser ili kuhinjski robot kako biste liofilizirane jagode pretvorili u praškaste mrvice. U velikoj zdjeli, s pomoću ručnog ili samostojećeg miksera opremljenog pjenjačom ili nastavkom za mućenje, tucite maslac na srednjoj brzini dok ne postane kremast, oko 2 minute. Dodajte šećer u prahu, jagode u prahu, vrhnje i BAM pastu od vanilije. Miješajte na maloj brzini još približno 30 sekundi, a zatim prebacite na veliku brzinu i miješajte još 2 minute. Kušajte. Ako je glazura preslatka, možete dodati prstohvat soli.
7
Ohlađene muffine ukrasite preostalim mrvicama pistacija i ploškama jagoda.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,58 €
Ukupno:
15,80 €14,22 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual