Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Napravite svoje čokoladne kapljice!

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 3
napravite svoje cokoladne kapljice

Čokoladne kapljice obavezan su sastojak omiljenih chocolate chip keksa koji odlično obogaćuju i mnoge druge slastice i različite napitke. Jeste li znali da ih mnogi jedu samostalno, kao snack? Možete ih napraviti i sami, vrlo je jednostavno!

Prije samog početka izrade kapljica pobrinite se da koristitekvalitetnu čokoladu za pečenje. Najbolje je upotrijebiti nezaslađenu čokoladu budući da ne sadrži štetne aditive; čokoladne kapljice možete zasladiti sami javorovim sirupom ili nekim drugim prirodnim sladilom. Kvalitetnu čokoladu za pečenje možete potražiti na našoj web stranici.

Prilikom kupovine BAM proizvoda možete koristiti kod RECEPT koji vam donosi 10% popusta.

Pomagala:

  • manji i veći lončić (za vodenu kupelj na štednjaku) ili posuda za mikrovalnu pećnicu (za topljenje čokolade u mikrovalnoj pećnici)
  • lopatica
  • papir za pečenje
  • silikonska posudica za dekoriranje ili vrećica za dekoriranje ili vrećica za zamrzavanje hrane ili prazna ambalaža s špicastim vrhom
  • čačkalica (opcionalno)
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Napravite svoje čokoladne kapljice!

  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 3

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Čokoladu za pripremu čokoladnih kapljica možete rastopiti na dva načina – u vodenoj kupelji ili u mikrovalnoj pećnici. U svakom slučaju čokoladu najprije nalomite na male komadiće jer će se tako lakše rastopiti. Obzirom da čokolada za pečenje, za razliku od većine drugih vrsta čokolade, ne sadrži mlijeko već samo čisti kakao, prikladna je i za vegane. U lončić odnosno posudu za mikrovalnu pećnicu istresite komadiće čokolade, dodajte javorov sirup i kakao maslac. Maslac će se pobrinuti za bogat i kremast okus čokoladnih kapljica. Možete ih pripremiti i bez maslaca, no u tom će slučaju biti malo gorče. Ako izaberete prvi način topljenja čokolade, veći lonac napunite vodom, a manji stavite u donji tako da ne dodiruje vodu. Vodu zagrijte na srednjoj vatri, a u manjem loncu lopaticom polako i nježno miješajte sastojke, sve dok se čokolada potpuno ne rastopi Čokoladu možete također rastopiti u mikrovalnoj pećnici ali ćete tako teže kontrolirati topljenje čokolade nego topljenjem na štednjaku. Mogli biste previše zagrijati čokoladu ili ju čak zapaliti. Ako čokoladu slučajno previše zagrijete, premjestite je u hladan lonac (ako je moguće, prije toga brzo ju stavite u hladnjak, dodajte nekoliko komadića neiskorištene čokolade i neko vrijeme nježno miješajte.
1. Korak Ako nemate silikonsku posudicu ili vrećicu za dekoriranje, možete upotrijebiti vrećicu za zamrzavanje hrane s patent zatvaračem kojoj ćete prije toga nožem odrezati jedan od uglova na dnu (pazite samo da ne napravite preveliku rupu jer ćete tako dobiti »čokoladne kaplje« umjesto kapljica). Druga alternativa je korištenje prazne ambalaže sa špicastim vrhom (na primjer od kečapa – prije nego je napunite čokoladom, uvjerite se samo da je potpuno čista kako čokolada ne bi imala okus po kečapu).
1. Korak S posudicom, vrećicom ili ambalažom koju ste napunili rastopljenom čokoladom na papiru za pečenje napravite male kapljice. Ako želite da su čokoladne kapljice malo špicastije, špiceve možete napraviti pomoću čačkalice. Pričekajte zatim da se čokolada stvrdne – ako vam ponestaje vremena, čokoladne kapljice možete staviti u hladnjak na približno pola sata, a zatim su spremne za kreiranje! Njima možete obogatiti palačinke, domaće čokoladne pločice, muffine, kruh, tortice, biskvite ili svoj omiljeni milkshake. Možete ih istresti i po sladoledu ili voću, no ne zaboravite niti mnogima najomiljenije američke chocolate chip kekse.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual