Sastojci:
- 2 jaja
- 190 g brašna
- 50 g šećera
- 120 ml mlijeka
- 120 ml kiselog vrhnja
- 60 ml BAM kokosovog ulja u spreju
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice BAM paste od vanilije
Pahuljasti vafli od vanilije pravi su doživljaj koji će vas očarati svakim zalogajem. Kada uživate u vaflima osjećate savršenu mekoću i prozračnost koja se jednostavno topi u ustima.
Ovim receptom postižete savršenu prozračnost i mekoću, što je ključ vafla koji će uvijek biti uspješni. Odličan su izbor za doručak kada tražite nešto što će vas probuditi s osmijehom ili kao slastan međuobrok koji će vas oraspoložiti u bilo kojem trenutku dana. Idealne su i za večere ili marende, gdje mogu postati odlična baza za razne nadjeve i preljeve.
Kako biste doživjeli savršenstvo vafla, preporučamo ih poslužiti s BAM preljevima ili namazima. Ovi slatki dodaci ne samo da obogaćuju okus vafla, već dodaju i jedinstvenu notu koja pojačava užitak pri svakom zalogaju. Različiti dodaci, poput sirupa od jagoda, čokoladnog namaza ili kremastog jogurta, mogu potpuno promijeniti jelo i prilagoditi ga vašim željama.
Dopustite da vas zavede kombinacija jednostavnosti i elegancije. Vjerujemo da će ovi pahuljasti vafli od vanilije postati vaše novo omiljeno jelo. Uživajte u pripremi i degustaciji vafla u kombinaciji sa BAM slatkim proizvodima.
Pomiješajte suhe sastojke - brašno, šećer i prašak za pecivo - u većoj zdjeli i dobro promiješajte kako bi se sastojci ujednačili.
Isto učinite s mokrim sastojcima. U drugoj zdjeli umutite jaja, dodajte mlijeko, kiselo vrhnje, kokosovo ulje i pastu od vanilije. Smjesu dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine.
Nakon što su mokri sastojci dobro izmiješani, pažljivo ih ulijte u zdjelu sa suhim sastojcima. Miješajte lopaticom dok se tijesto ne sjedini i postane glatko. Pazite da ne miješate previše kako bi vafli ostali rahli.
Kada je tijesto gotovo, zagrijte pekač za vafle i po potrebi ga premažite s malo ulja. Ulijte tijesto u aparat, pridržavajući se preporuka proizvođača o količini tijesta i vremenu pečenja.
Pecite vafle dok ne porumene i postanu rahli, što obično traje nekoliko minuta, ovisno o samom stroju.
Pečeni vafli se poslužuju topli. Po želji dodati BAM slatkih preljeva ili namaza.