
Sastojci:
- 270 g brašna
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 žličice šećera
- 2 jaja na sobnoj temperaturi
- 400 ml mlijeka
- 75 g otopljenog maslaca
- 1 čajna žličica BAM paste od vanilije
Pahuljasti vafli izvrsna su ideja za uživanje u lijenim jutrima. Sama priprema je brza, a okus u kombinaciji s BAM namazima je nezaboravan. Mnogi misle da je priprema mase za pahuljaste vafle jednaka masi za palačinke, no to nije posve točno. U pripremi mase za vafle koristimo nekoliko jaja više koja im daju hrskavu vanjštinu, sa sočnom unutrašnjošću poput kreme i s mnogo velikih zračnih džepova.
Vafli su nevjerojatno svestrani. Mogu se poslužiti na različite načine: jednostavno dodajte samo jagode i šlag. Ako želimo egzotičniju i kremastu verziju, dodajemo BAM preljev kokos s vaflima ali ako želimo voćnu verziju, možemo dodati BAM preljev malina. Pahuljasti vafli mogu se poslužiti s voćnim kompotom, medom, šećerom od cimeta ili dodati u slana jela poput pržene piletine ili umaka.
BAM savjet: za ekstra pahuljaste vafle odvojite žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke istucite dok ne formiraju tvrde vrhove, a zatim ih lagano pomiješajte s ostalim sastojcima. Ovaj korak oduzima vam minutu ili dvije više i čini veliku razliku.