BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Pita od jabuka bez šećera

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 9
pita od jabuka bez secera

Pita od jabuka bez šećera odlična je alternativa tradicionalnoj piti od jabuka, koja obično sadrži šećer. Ovaj recept donosi svježu i zdravu interpretaciju klasičnog deserta koji će vas oduševiti sočnim komadićima jabuke, opojnim mirisom cimeta i nježnom slatkoćom voćnog džema bez šećera. Priprema je jednostavna, a okus će oduševiti sve ljubitelje jabuka.

Otkrijte kako slatko i zdravo mogu ići ruku pod ruku u ovoj divnoj piti od jabuka bez dodanog šećera.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 4-5 jabuka srednje veličine, tanko narezanih
  • džem bez šećera
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žličica cimeta
  • BAM Pasta od vanilije
  • 2 šalice brašna
  • 1/2 šalice maslaca ili kokosovog ulja (otopljenog)
  • 1/4 šalice vode
  • prstohvat soli

Upute za pripremu:

1
U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno i prstohvat soli. Dodajte otopljeni maslac ili kokosovo ulje i vodu. Izmijesite sastojke da dobijete jednolično tijesto. Po potrebi dodajte još vode ako je tijesto suho. Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30-ak minuta.
1
U velikoj zdjeli pomiješajte narezane jabuke, limunov sok i cimet sa žličicom BAM paste od vanilije. Dobro izmiješajte kako bi se sastojci ravnomjerno rasporedili.
1
Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite kalup za pitu. Tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini u krug malo veći od tepsije. Pažljivo stavite tijesto u tepsiju i oblikujte rubove po želji.
1
Pekmez tanko namazati preko tijesta. Pripremljeni nadjev od jabuka ravnomjerno rasporedite po tijestu. Možete ih složiti u vijenac.
1
Pecite pitu u prethodno zagrijanoj pećnici oko 35-40 minuta, ili dok tijesto ne porumeni. Ohladite pitu nekoliko minuta prije rezanja na dijelove. Poslužite toplo ili hladno. Pita se može preliti i domaćim sladoledom bez šećera.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
9,90 €8,91 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual