
Sastojci:
- 4-5 jabuka srednje veličine, tanko narezanih
- džem bez šećera
- 1 žlica soka od limuna
- 1 žličica cimeta
- BAM Pasta od vanilije
- 2 šalice brašna
- 1/2 šalice maslaca ili kokosovog ulja (otopljenog)
- 1/4 šalice vode
- prstohvat soli
Upute za pripremu:
1
U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno i prstohvat soli. Dodajte otopljeni maslac ili kokosovo ulje i vodu. Izmijesite sastojke da dobijete jednolično tijesto. Po potrebi dodajte još vode ako je tijesto suho. Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30-ak minuta.
1
U velikoj zdjeli pomiješajte narezane jabuke, limunov sok i cimet sa žličicom BAM paste od vanilije. Dobro izmiješajte kako bi se sastojci ravnomjerno rasporedili.
1
Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite kalup za pitu. Tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini u krug malo veći od tepsije. Pažljivo stavite tijesto u tepsiju i oblikujte rubove po želji.
1
Pekmez tanko namazati preko tijesta. Pripremljeni nadjev od jabuka ravnomjerno rasporedite po tijestu. Možete ih složiti u vijenac.
1
Pecite pitu u prethodno zagrijanoj pećnici oko 35-40 minuta, ili dok tijesto ne porumeni. Ohladite pitu nekoliko minuta prije rezanja na dijelove. Poslužite toplo ili hladno. Pita se može preliti i domaćim sladoledom bez šećera.