BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Pita od jabuka bez šećera

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9
pita od jabuka bez secera

Pita od jabuka bez šećera odlična je alternativa tradicionalnoj piti od jabuka, koja obično sadrži šećer. Ovaj recept donosi svježu i zdravu interpretaciju klasičnog deserta koji će vas oduševiti sočnim komadićima jabuke, opojnim mirisom cimeta i nježnom slatkoćom voćnog džema bez šećera. Priprema je jednostavna, a okus će oduševiti sve ljubitelje jabuka.

Otkrijte kako slatko i zdravo mogu ići ruku pod ruku u ovoj divnoj piti od jabuka bez dodanog šećera.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Pita od jabuka bez šećera

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9

Sastojci:

  • 4-5 jabuka srednje veličine, tanko narezanih
  • džem bez šećera
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žličica cimeta
  • BAM Pasta od vanilije
  • 2 šalice brašna
  • 1/2 šalice maslaca ili kokosovog ulja (otopljenog)
  • 1/4 šalice vode
  • prstohvat soli

Upute za pripremu:

1. Korak U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno i prstohvat soli. Dodajte otopljeni maslac ili kokosovo ulje i vodu. Izmijesite sastojke da dobijete jednolično tijesto. Po potrebi dodajte još vode ako je tijesto suho. Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30-ak minuta.
1. Korak U velikoj zdjeli pomiješajte narezane jabuke, limunov sok i cimet sa žličicom BAM paste od vanilije. Dobro izmiješajte kako bi se sastojci ravnomjerno rasporedili.
1. Korak Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite kalup za pitu. Tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini u krug malo veći od tepsije. Pažljivo stavite tijesto u tepsiju i oblikujte rubove po želji.
1. Korak Pekmez tanko namazati preko tijesta. Pripremljeni nadjev od jabuka ravnomjerno rasporedite po tijestu. Možete ih složiti u vijenac.
1. Korak

Pecite pitu u prethodno zagrijanoj pećnici oko 35-40 minuta, ili dok tijesto ne porumeni.

Ohladite pitu nekoliko minuta prije rezanja na dijelove. Poslužite toplo ili hladno.

Pita se može preliti i domaćim sladoledom bez šećera.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
8,91 €

O avtorju

Ana F.
Ustvarjalka vsebin
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual