Sastojci:
- 450 ml mlijeka
- 100 g šećera
- 40 g kukuruznog škroba
- prstohvat soli
- 2 žličice BAM paste od vanilije
Princeze su slastica na bazi lisnatog tijesta. Priprema lisnatog tijesta jedna je od zahtjevnijih slastica koja zahtijeva određenu slastičarsku kilometražu.
Kako bi tijesto bilo savršeno, koje će se zatim puniti kremom od vanilije bez jaja, potrebno je pridržavati se dva važna savjeta: točno se pridržavati sastojaka i količina iz recepta te se pridržavati zlatnog pravila slastičarstva: ne otvarati vrata pećnice dok se princeze peku.
Princess cupcakese obično punimo kremom od vanilije, ali na popisu sastojaka su i jaja. Žumanjci stvaraju kremastu teksturu, no to se može postići i bez upotrebe jaja te tako zadovoljiti nepce onih koji zbog zdravstvenih ili drugih ograničenja ne smiju konzumirati jaja.
Kukuruzni škrob čest je sastojak mnogih recepata jer djeluje kao zgušnjivač bez promjene izvornog okusa.
Krema se zatim može preliti različitim okusima poput kakaa u prahu ili voćnog pirea, a može se koristiti i za izradu drugih slastica poput sladoleda, moussea ili pudinga, osim princes nadjeva.