BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Recept za princeze

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 8
recept za princeze

Prinčevi su vrsta choux peciva, obično punjena šlagom ili kremom od vanilije. Princess torte popularan su desert u mnogim zemljama i često se poslužuju na vjenčanjima, zabavama i drugim posebnim događajima. Također se često nalaze u pekarnicama i slastičarnicama, gdje su često ukrašene šećerom u prahu, čokoladom ili drugim preljevima.

1. Kako pripremamo princeze?

Pripremite tijesto tako što ćete pomiješati brašno, maslac, vodu i jaja, a zatim ga oblikovati u male loptice na plehu. Princess torte se nakon pečenja najčešće pune nadjevima različitih okusa, a najčešće se koriste šlag i krema od vanilije.

Moramo biti strpljivi da bi princeze uspjele. Prilikom dodavanja brašna u smjesu maslaca i vode smjesu je potrebno neko vrijeme miješati kako bi se dobilo glatko i čvrsto tijesto bez grudica. Važno je ne odustati prebrzo.

Za uniformne princeze tijesto se mora oblikovati u štruce jednake veličine. Vrećica za cijevi može pomoći.

Na kraju, zlatno pravilo i jedno od najvažnijih pravila slastičarstva: ne otvarajte vrata pećnice tijekom pečenja. Nagla promjena temperature može uzrokovati spuštanje gotovih štruca od lisnatog tijesta.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Recept za princeze

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 8

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pleh obložiti papirom za pečenje ili silikonskom podlogom. U srednjoj zdjeli pomiješajte maslac, sol i vodu. Zagrijte na srednje jakoj vatri dok se maslac ne rastopi i smjesa ne zavrije.
2. Korak Smanjite vatru i dodajte svu brašno odjednom. Snažno miješajte drvenom kuhačom dok se smjesa ne zgusne i odvoji od stijenki zdjele. Maknite posudu s vatre i ostavite smjesu da se ohladi nekoliko minuta. Zatim postupno dodajte jaja, dobro miksajući nakon svakog dodavanja dok smjesa ne postane glatka i sjajna.
3. Korak Prebacite smjesu u vrećicu s velikim okruglim vrhom. Smjesu utisnite u male loptice na pripremljeni pekač, ostavljajući oko 2 cm razmaka između svake loptice. Pecite 20 do 25 minuta ili dok ne porumene i ne napuhnu. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki.
4. Korak Dok se hladi pripremite nadjev. Kad se lisnato tijesto ohladi prerezati ga po širini i puniti pripremljenim nadjevom.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
8,91 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual