Sastojci:
- 115 g maslaca
- 1/4 žličice soli
- 240 ml vode
- 120 g brašna
- 4 velika jaja
- 350 ml slatkog vrhnja
- 25 g šećera
- 1 žličica BAM paste od vanilije
Prinčevi su vrsta choux peciva, obično punjena šlagom ili kremom od vanilije. Princess torte popularan su desert u mnogim zemljama i često se poslužuju na vjenčanjima, zabavama i drugim posebnim događajima. Također se često nalaze u pekarnicama i slastičarnicama, gdje su često ukrašene šećerom u prahu, čokoladom ili drugim preljevima.
Pripremite tijesto tako što ćete pomiješati brašno, maslac, vodu i jaja, a zatim ga oblikovati u male loptice na plehu. Princess torte se nakon pečenja najčešće pune nadjevima različitih okusa, a najčešće se koriste šlag i krema od vanilije.
Moramo biti strpljivi da bi princeze uspjele. Prilikom dodavanja brašna u smjesu maslaca i vode smjesu je potrebno neko vrijeme miješati kako bi se dobilo glatko i čvrsto tijesto bez grudica. Važno je ne odustati prebrzo.
Za uniformne princeze tijesto se mora oblikovati u štruce jednake veličine. Vrećica za cijevi može pomoći.
Na kraju, zlatno pravilo i jedno od najvažnijih pravila slastičarstva: ne otvarajte vrata pećnice tijekom pečenja. Nagla promjena temperature može uzrokovati spuštanje gotovih štruca od lisnatog tijesta.