
Sastojci:
- 4 jaja
- 100g šećera
- 30g višenamjenskog brašna
- 20g kakaa u prahu
- 50ml ulja
- prstohvat soli
- 250g ricotte
- 80g BAM namaza od pistacije
- 350 ml vrhnja za šlag
- 2 žlice šećera u prahu
- 200g BAM tamne čokolade
- nasjeckane pistacije
Upute za pripremu:
1
Ko je biskvit pečen, ga ohladimo in na ohlajenega premažemo kremo s pistacijinim namazom. Pripravljeno testo s kremo zvijemo v rolo, da dobimo rolado. Vse skupaj za pb. eno uro postavimo na hladno.
2
U zdjeli pomiješajte ricottu sa šećerom i namazom od pistacije. Nakon što dobijete jednoličnu smjesu, postupno dodajte šlag i lagano miješajte odozdo prema gore. Smjesu stavite u hladnjak.
3
Bjelanjke odvojite od žumanjaka i istucite ih sa šećerom i malo soli u čvrst snijeg. Dodajte žumanjke i nastavite miješati. Na kraju dodajte još ulje i ponovno promiješajte.
4
Prosijte brašno i lagano umiješajte kakao. Sve zajedno dodajte u prethodno pomiješanu smjesu s jajima, šećerom, uljem i solju.
5
Smjesu ravnomjerno izlijte u kalup (sastojci su prilagođeni kalupu dimenzija 37x30 cm), obložen papirom za pečenje. Sve zajedno pecite oko 9 minuta u pećnici, zagrijanoj na 190 stupnjeva.