Sastojci:
- BAM mješavina za sladoled
- 500 ml vrhnja za šlag
- 2 žličice BAM paste od vanilije
- Bučino ulje
- Pečene sjemenke buče
Na prvi pogled sladoled od vanilije s bučinim uljem djeluje pomalo čudno, ali ovaj jednostavan spoj okusa vrlo brzo postane pravo remek-djelo. Kada kremasti okus klasičnog sladoleda od vanilije spojimo s orašastim daškom bučinog ulja, nastaje pravi doživljaj za nepce.
Za izradu ovog sladoleda koristimo BAM mješavinu sladoleda koja je odličan izbor za stvaranje ukusnih i pahuljastih domaćih sladoleda bez potrebe za sladoledom. Ova smjesa olakšava pravljenje sladoleda jednostavnim miješanjem BAM smjese sa tučenim slatkim vrhnjem. Korištenjem ove mješavine možemo dobiti sladoled koji nije samo ukusan, već i lagan i prozračan - prava poslastica koja ne razočara.
Kad prvi put kušamo sladoled od vanilije s bučinim uljem, odmah nas se dojmi suptilan, ali prepoznatljiv okus bučinog ulja koji nadopunjuje klasičnu vaniliju. Pržene sjemenke bundeve dodaju lijep hrskavi element koji naglašava cjelokupni okus. Ovaj sladoled nije samo osvježenje, već i otkrivanje novih dimenzija sladolednih užitaka.
S BAM mješavinom sladoleda pripremamo savršen sladoled u kojem možete uživati u posebnim prilikama ili jednostavno kao slatki trenutak za sebe. Kad jednom probate ovu ukusnu kombinaciju, zažalit ćete što ovaj okus niste otkrili ranije.
U velikoj zdjeli umutite vrhnje gotovo do čvrstog, dok se na površini ne stvore mekani vrhovi. Pazite da ne prijeđete ovu fazu jer će previše šlaga utjecati na teksturu sladoleda.
Kada se postigne ovakva tekstura, postepeno dodajte BAM mješavine za sladoled i BAM paste od vanilije. Uz pomoć ručnog električnog miksera nastaviti miješati dok se ne dobije glatka i homogena smjesa.
U smjesu na kraju dodajte bučino ulje. Za optimalan okus dodajte 1-2 žlice bučinog ulja koje će sladoledu dati suptilan, orašasti okus. Dodajte malo prženih sjemenki bundeve i dobro promiješajte da se ulje i sjemenke bundeve ravnomjerno rasporede u smjesi za sladoled.
Sladoled od vanilije s bučinim uljem stavite u zamrzivač na najmanje 40 minuta. Tako će se sladoled stvrdnuti i razviti puni okus.
*BAM savjet: Za još intenzivniji okus servirani sladoled prelijte s malo bučinog ulja.